Instagram lançon aftësinë për të gjeneruar sfonde të AI në Stories

Ndërsa gjithçka duket se është në thelb gati për lançimin e Threads në Itali (duke iu referuar rrjetit të ri social të Mark Zuckerberg dhe bashkëpunëtorëve të tij, i cili duhet të mbërrijë në vendin tonë më 14 dhjetor 2023), sigurisht që nuk e kemi harruar Instagramin. Në fakt, ka ardhur një funksion i rëndësishëm i AI.

Në këtë drejtim, siç theksohet edhe nga The Verge, dhe mbi të gjitha siç bëhet e ditur përmes një postimi të publikuar në Threads më 13 dhjetor 2023, përdoruesit amerikanë tani mund të përdorin disa mjete të integruara direkt në Instagram për të modifikuar profilin duke përdorur inteligjencën artificiale. Sfondi e imazheve tuaja.

E thënë thjesht, ekziston edhe një funksion i heqjes së sfondit, i cili për rrjedhojë e bën këtë të fundit transparent, dhe një funksion të gjenerimit të imazheve nëpërmjet AI. Në fakt, përmes një inputi tekstual, përdoruesit e përfshirë në këtë fazë të parë mund të bëjnë që inteligjenca artificiale të gjenerojë sfondin, në mënyrë që t’i bëjnë fotot e tyre më ndjellëse.

Për shembull, në një video demonstrimi mund të vëreni se mund të jepni kërkesa të tilla si “më rrethoni me këlyshë” ose “Unë jam duke u ndjekur nga dinosaurët”. Imazhet e shpërndara në këtë mënyrë në çdo rast do të shënohen me një buton “Try it”, i cili nga njëra anë lejon përdoruesit e tjerë të testojnë funksionin dhe nga ana tjetër tregon se cilat përmbajtje janë krijuar në këtë mënyrë. Për momentin nuk është e qartë nëse kjo veçori do të arrijë në vende të tjera, por funksioni i AI i integruar në Instagram Stories sigurisht që nuk po kalon pa u vënë re.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/14/instagram-lancon-aftesine-per-te-gjeneruar-sfonde-te-ai-ne-stories/