Instagram gjithnjë e më i ngjashëm me Facebook: mbërrijnë postimet vetëm me tekst

Herët a vonë kjo duhej të ndodhte: duke filluar nga sot do të jetë e mundur të filloni të postoni përmbajtje vetëm me tekst në Instagram.

Për rrjetin social të lindur kryesisht për të përcjellë video dhe foto, periudha e testimit hapet në vendin tonë vetëm në favor të postimeve të shkruara: “Jemi përpjekur të sjellim disa nga veçoritë që njerëzit pëlqejnë të përdorin në Stories në Feed, duke përfshirë ndarjen përmbajtjen e tekstit”.

Për të hyrë në funksionin e ri, duhet të klikoni ikonën “plus” në ekranin bazë të Instagramit dhe më pas të zgjidhni artikullin “Aa”. Në këtë mënyrë do të mund të krijoni një postim të ri vetëm me tekst, njëlloj si në Facebook, dhe ta shpërndani atë në burim si dhe në histori, të cilat zhduken pas një periudhe të caktuar kohore.

Instagram ka nxjerrë gjithashtu funksione të reja dje për të ndihmuar në menaxhimin e asaj që abonentët shohin në furnizimin e lajmeve dhe njoftimet e heshtjes. Një grup i vogël përdoruesish kanë filluar të përdorin opsionin për të fshehur postimet që përmbajnë fjalë kyçe që ju vendosni t’i përfshini në një lloj liste të zezë.

Kjo risi e veçantë u krijua për t’iu përgjigjur shqetësimeve në lidhje me ndikimin që platformat sociale kanë në jetën e adoleshentëve dhe në shëndetin e tyre fizik dhe mendor. Modaliteti i heshtur ju lejon të vendosni një orar të personalizuar për të heshtur njoftimet në Instagram dhe për t’iu përgjigjur automatikisht mesazheve direkte (DM).

Aplikacioni do t’i nxisë automatikisht adoleshentët të aktivizojnë modalitetin e heshtur kur kalojnë një “një sasi të konsiderueshme kohe” në internet gjatë natës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/23/instagram-gjithnje-e-me-i-ngjashem-me-facebook-mberrijne-postimet-vetem-me-tekst/