Instagram: bëhuni gati për një të ardhme plot Reels

Instagram duket se dëshiron të shtyjë përshpejtuesin për të përhapur sa më shumë përdorimin e Reels midis përdoruesve të tij dhe me sa duket do të kishte gjetur një metodë të re për ta bërë këtë.

Në të vërtetë, rrjeti social Meta, i cili prej disa kohësh ka qenë në qendër të interesit të politikës italiane për të çuar në heqjen e fotove të të miturve nga Instagrami dhe Facebook-u, dëshiron ta bëjë edhe më të thjeshtë dhe më intuitiv ndarjen e Reels në platformën Instagram.

Funksioni i ri aktualisht është duke u testuar midis disa përdoruesve të përzgjedhur nga rrjeti social dhe, sipas pamjeve të këtij të fundit, duhet të konsistojë në rekomandimin e ndarjes së Reels sa herë që shkojmë për të biseduar me kontaktet tona. Në fakt, të gjitha videot që u kemi dërguar së fundmi miqve tanë do të na ripropozohen në një ekran të pa redaktuar kur vendosim të bisedojmë me dikë tjetër midis kontakteve tona.

Nëse rezultati i testit kënaq kompaninë, duke arritur kështu qëllimin për një numër më të madh të ndarjes së rrotullave se mesatarja, jemi të sigurt që opsioni do të bëhet i disponueshëm për publikun e gjerë në muajt e ardhshëm përmes një përditësimi të ri specifik.

Kush e di nëse kjo lëvizje do të lejojë kompaninë e Zuckerberg të gërryejë terrenin nga konkurrenti i saj aziatik, ashtu si ky i fundit e gjen veten duke u përballur me një sinjalizues, i cili pretendon se TikTok do të dërgonte ende të dhënat e përdoruesit në Kinë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/13/instagram-behuni-gati-per-nje-te-ardhme-plot-reels/