Insomniac Games: publikohen 1.7 TB të dhëna të brendshme , zbulohen lojërat për 10 vitet e ardhshme

Grupi Rhysida, i cili siç raportuam rreth një javë më parë shpoi mbrojtjen e Sony duke fituar akses në të dhënat e Insomniac Games, ka publikuar të gjithë informacionin e marrë. Me sa duket, askush nuk e pagoi shpërblimin e kërkuar nga kriminelët kibernetikë që nxorën në ankand të dhënat me një çmim fillestar prej 50 bitcoin (rreth 2 milionë dollarë).

Hakerët vodhën afërsisht 1.3 milionë skedarë nga serverët e Insomniac që përfshijnë informacione mbi buxhetet e dedikuara për projekte të ndryshme në zhvillim, video prezantimi, pamje nga ekrani, detaje të marketingut dhe madje edhe udhërrëfyesin 10-vjeçar të studios. Natyrisht, nuk kishte mungesë informacioni për një nga lojërat më të pritura të studios: Marvel’s Wolverine.

Sipas asaj që raportohet nga Cyber ​​​​Daily, loja kushtuar superheroit me kthetra adamantium do të ishte vetëm e para e një trilogjie kushtuar X-Men. Dy të tjerat do të planifikohen për 2029 dhe 2033, por kjo nuk është e gjitha. Sipas gazetës, do të planifikohej një lojë për Venom, antagonistin alien të Spider-Man dhe një Ratchet dhe Clank të ri.

Aktualisht, nuk ka asnjë koment nga Sony ose Insomniac, megjithatë Cyber ​​​​Daily ishte në gjendje të kontaktonte drejtpërdrejt një përfaqësues të Rhysida, i cili deklaroi se sulmi ishte i motivuar vetëm nga paratë dhe se zgjedhja për të synuar Insomniac ishte diktuar nga thjeshtësia me të cilat është e mundur për të kapërcyer mbrojtjen e shumicës së studiove të zhvillimit. “Ne e dinim se zhvilluesit që punonin në lojëra si kjo do të ishin një objektiv i lehtë.”

Nga ana tjetër, ky nuk është sulmi i parë i hakerëve që pësohet nga një shtëpi softuerike. Vetë Sony kishte pësuar tashmë një sulm në tetor në të cilin u vodhën të dhënat e 6800 punonjësve. Së fundmi, Rockstar u detyrua të publikonte trailerin e GTA VI herët pas një vjedhjeje të të dhënave.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/19/insomniac-games-publikohen-1-7-tb-te-dhena-te-brendshme-zbulohen-lojerat-per-10-vitet-e-ardhshme/