Imagine with Meta: çfarë është dhe si funksionon

Në të njëjtat orë që Google konfirmoi ardhjen e Binjakëve, grupi i Mark Zuckerberg lançoi një mjet të ri gjenerues të AI të bazuar në ueb të quajtur Imagine with Meta. Operacioni përdor modelin tekst-në-imazh Emu. Siç do ta shohim së shpejti, për fat të keq, nuk është ende zyrtarisht i aksesueshëm nga Italia.

Imagine with Meta: AI text-to-image për të gjithë
E arritshme në imagjinatën.meta.com, ajo miraton metoda që janë plotësisht të ngjashme me ato të shumë alternativave tashmë në qarkullim. Ekziston një zonë teksti në të cilën duhet të futet kërkesa që përshkruan rezultatin që do të merret. Pasi të dërgohet, në dalje, ai kthen deri në katër imazhe me rezolucion të lartë.

Kërkohet një llogari Meta (madje duke filluar nga ajo e përdorur tashmë për Facebook ose Instagram). Për momentin, është i aksesueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara. Duke u përpjekur të lidheni nga Italia, ju merrni një mesazh gabimi: Nuk disponohet në vendndodhjen tuaj. Në të ardhmen do të mbërrijë edhe në territore të tjera, por nuk dihet se kur.

Brenda javëve të ardhshme, ai do të pasurohet me një sistem të dedikuar për shtimin automatik të filigranëve. Kështu, imazhet e marra do të përfshijnë një filigran të padukshëm për syrin e njeriut, por të dobishëm për identifikimin dhe gjurmueshmërinë e tyre. Sipas asaj që u deklarua, do të jetë në gjendje t’i rezistojë operacioneve të manipulimit si prerja ose ndryshimi i ngjyrave.

IA: Njoftimet e tjera të Metës
Ky nuk është i vetmi njoftim i lidhur me AI. Ekziston edhe ai që lidhet me riimagjinimin për Instagram dhe Messenger, i cili i lejon përdoruesit të krijojnë përmbajtje të reja duke filluar nga ato të shpërndara nga kontaktet ose miqtë e tyre. Më poshtë janë disa pamje nga ekrani.

Angazhimi i Meta-s ndaj inteligjencës artificiale ka çuar gjithashtu në lançimin e veçorive të reja të lidhura me Reels dhe Facebook. Midis tyre, një mjet i dobishëm për konvertimin e orientimit të imazheve nga horizontale në vertikale, për t’i përshtatur ato me formatin standard të përdorur për Stories. Për të mësuar më shumë, referojuni postimit të publikuar në blogun zyrtar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/07/imagine-with-meta-cfare-eshte-dhe-si-funksionon/