Hakerët po përhapin malware të ri përmes ‘mesazheve zanore’ – ja se si

Disa orë pas alarmit në lidhje me zbrazjen e llogarisë bankare nga aplikacionet Android, del në pah një tjetër lajm që lidhet me sigurinë e përdoruesve. Në fakt, studiuesit e Check Point kanë regjistruar një rritje të sulmeve kibernetike të kryera nga kriminelët përmes mesazheve zanore në javët e fundit.

Në veçanti, sulmet do të fillonin me një mesazh të rremë zanor të dërguar përmes emailit, në vazhdën e asaj që ndodhi në të kaluarën në Whatsapp. Në fakt, emaili do të fillonte me një objekt që përmban një numër telefoni, i plotësuar me tekst që duket se vjen nga një shërbim përgjigjeje. Kriminelët po përfitojnë nga fakti se shumë përdorues mundësojnë njoftimet e menjëhershme në telefonat e tyre inteligjentë kur marrin një mesazh në aparatin e tyre të telefonisë.

Në emailet në fjalë flitet për një mesazh të pretenduar audio të bashkangjitur i cili, megjithatë, nëse shkarkohet nuk shfaqet si i tillë, por një ekzekutues që infekton PC-të dhe pajisjet në të cilat është nisur. Jeremy Fuchs i Check Point shpjegon se “duke imituar një markë të njohur dhe duke shtuar një mesazh zanor intrigues, kriminelët kibernetikë kanë krijuar një mënyrë interesante për të marrë kredencialet nga përdoruesit përfundimtarë”.

Ata që do të ishin të interesuar në këtë fazë do të ishin kryesisht kompanitë, por padyshim është më mirë të mbani një sy dhe të fshini menjëherë mesazhet e këtij lloji.

The post Hakerët po përhapin malware të ri përmes ‘mesazheve zanore’ – ja se si appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/05/hakeret-po-perhapin-malware-te-ri-permes-mesazheve-zanore-ja-se-si/