GPT-5 mund ta bëjë ChatGPT të padallueshëm nga njeriu: mbërritja në fund të 2023

Nuk është as koha për të shijuar GPT-4 ose për të parë prezantimin e tij falas në ChatGPT, që në rrjet tashmë po flitet për lëshimin “të afërt” të GPT-5, përsëritjen e radhës të modelit të gjuhës me shenja OpenAI që mund të arrijë gjendjen e inteligjenca e përgjithshme artificiale ose AGI. Kjo arritje ka arsye të forta për të shqetësuar ekspertët dhe qytetarët anembanë botës, edhe nëse është ende thjesht spekulim. Por kur do të arrihet? Ndoshta deri në fund të vitit 2023.

GPT-5 po vjen
Zhvilluesi Siqi Chen foli për këtë në Twitter, i cili pretendon se ka mësuar se GPT-5 duhet të përfundojë trajnimin e tij këtë dhjetor, duke ngritur një dyshim të rëndësishëm për përdoruesit: do të jetë një AGI apo jo? Pasi të arrihet kjo gjendje, sipas përkufizimit të AGI, inteligjenca artificiale mund të fitojë aftësinë për të arsyetuar dhe për të biseduar ashtu si një qenie njerëzore, pa u bërë natyrshëm i ndjeshëm.

Edhe një herë, ne përsërisim se këto janë thashetheme të thjeshta, si në lidhje me datën e lëshimit të GPT-5 – pra versionin e ri të ChatGPT – dhe në lidhje me aftësitë e chatbot. Pavarësisht arritjes së statusit AGI, ne ende mund të presim funksionalitet më të mirë se GPT-4, vetë tashmë një përmirësim i madh i GPT-3 që të gjithë e kemi njohur deri më sot me chatbot OpenAI.

Disa veçori kryesore mund të jenë mbështetja për më shumë lloje të hyrjes, apo edhe gjenerimi më i shpejtë i daljes nga çdo kërkesë. Ose përsëri, GPT-5 mund të rezultojë të jetë shumë më i saktë në shkrimin e teksteve dhe kryerjen e detyrave komplekse.

Prandaj, tani për tani, nuk ka asnjë arsye për panik, përveç përdorimit të ChatGPT për qëllime të paligjshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/gpt-5-mund-ta-beje-chatgpt-te-padallueshem-nga-njeriu-mberritja-ne-fund-te-2023/