Google Translate tani përkthen edhe imazhe

Ndërsa ndërfaqja e re për Google Drive dhe Documents mbërrin brenda paketës Workspace, kompania e Sundar Pichai shpërndan një veçori Google Translate në të gjithë botën e cila padyshim do të jetë thelbësore për shumë përdorues. Për çfarë po flasim? Nga përkthimi i imazheve.

Tani Google Translate funksionon edhe për fotot
Karakteristika protagoniste e këtij lajmi tashmë është e njohur për gazetarët dhe zhvilluesit për saktësisht një muaj: shkurtin e kaluar, në fakt, ndër risitë e AI të shpallura për Search, Maps dhe Translate, ishte pikërisht përkthimi i teksteve të përfshira në imazhe jo vetëm nga shfletuesit e uebit në PC dhe laptopë, por edhe nga telefonat inteligjentë Android dhe iOS nëpërmjet aplikacionit zyrtar – edhe pse kërkohet të paktën 6 GB RAM.

Më sipër mund të shihni disponueshmërinë e butonit të ri “Imazhe” edhe në Itali, dhe mënyra se si funksionon është vërtet e parëndësishme: pasi të klikoni opsionin, thjesht zgjidhni imazhin që do të përkthehet për të marrë konvertimin e drejtpërdrejtë të vargjeve të tekstit që përmbahen në fotografi . Ekziston gjithashtu një mundësi për të kopjuar ose shkarkuar tekstin e përkthyer në kompjuterin tuaj. Përveç kësaj, është e mundur të aktivizoni opsionin “Trego origjinalin” për të parë skedarin tonë krah për krah me imazhin me përkthim të zbatuar.

Në telefonat inteligjentë, funksioni është edhe më i fuqishëm, duke pasur parasysh se është e mundur të dëgjoni tekstin e përkthyer ose të zgjidhni manualisht një pjesë të tij për ta kopjuar në imazhin e ri të krijuar.

Roli i Google Lens dhe AI
Kjo risi menaxhohet nga shërbimi Google Lens, tashmë i njohur për funksionin e tij të dobishëm të kërkimit për pamjet e ekranit, vizatimet, ikonat dhe çdo lloj figure në internet në skedën Google Images. Prandaj, AI kujdeset për përmirësimin e përkthimit duke aplikuar tekstin e ri në vend të origjinalit, pikërisht siç ndodh kur kërkoni përkthim në kohë reale nëpërmjet aplikacionit të smartfonit duke inkuadruar një dokument me kamerën.

Falë kësaj risie, e cila padyshim do të perfeksionohet gjatë muajve të ardhshëm, Google Translate tani është edhe më i fuqishëm dhe më i besueshëm. Cilat do të jenë veçoritë e ardhshme? Do ta shohim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/google-translate-tani-perkthen-edhe-imazhe/