Google Search: Nuk ka ndalime për përmbajtjen e AI

Google ka njoftuar konkurrentin ChatGPT, të quajtur Bard, së bashku me disa veçori të AI që do të përmirësojnë motorin e kërkimit dhe shërbime të tjera, duke përfshirë Maps dhe Translate. Kompania Mountain View ka komunikuar se Google Search nuk do të penalizojë përmbajtjen e krijuar nga inteligjenca artificiale, por duhet të specifikohet qartë se autori nuk është njeri.

Përmbajtja e AI, por me disa kufizime
Google thekson se inteligjenca artificiale mund të shfrytëzohet për të ofruar informacione të dobishme. Sistemi i renditjes së motorëve të kërkimit shpërblen përmbajtje origjinale me cilësi të lartë që plotëson katër karakteristika: ekspertizën, përvojën, autoritetin dhe besueshmërinë. Të njëjtat parime zbatohen për përmbajtjen e krijuar nga AI, kështu që nuk ka rëndësi se kush e shkruan atë.

Dikush mund të shfrytëzojë ChatGPT, Bard ose teknologji të tjera të ngjashme për të manipuluar renditjen dhe kështu për të marrë shikueshmëri më të madhe në rezultatet e kërkimit. Për shembull, AI mund të përdoret për të përhapur lajme të rreme. Google paralajmëron se kjo praktikë nuk lejohet. Përmbajtja e padëshiruar e gjeneruar automatikisht është e ndaluar nga udhëzimet.

Së fundi, Google rekomandon ofrimin e transparencës maksimale për lexuesit. Botuesit duhet të tregojnë qartë se një artikull ose përmbajtje tjetër është shkruar me ndihmën e inteligjencës artificiale. Specifikimi që autori është një AI nuk do të ketë ndikim në renditje, për sa kohë që plotësohen kërkesat e cilësisë dhe origjinalitetit.

Teknologjitë e AI janë ende eksperimentale, por së shpejti do të përdoren masivisht. Ndoshta do të jemi dëshmitarë të një përplasjeje midis inteligjencës artificiale, asaj që përdoret për të mashtruar motorin e kërkimit dhe asaj që përdoret nga Google për të penalizuar ose bllokuar përmbajtje të rrezikshme ose mashtruese për përdoruesit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/10/google-search-nuk-ka-ndalime-per-permbajtjen-e-ai/