Google Project Starline revolucionon videokonferencat me AI

Google në vitin 2021 prezantoi gjatë projektit vjetor I/O Starline, një teknologji që premton të revolucionarizojë videothirrjet duke eliminuar ekranin dhe duke e bërë ndërveprimin me njerëzit e tjerë tredimensionale, edhe pse gjithmonë nëpërmjet internetit. Projekti kurioz i Big G mbeti aktiv në prapaskenë dhe, vetëm me rastin e prezantimit kryesor I/O 2023, kompania propozoi risitë më të fundit, përkatësisht përdorimin e inteligjencës artificiale për të thjeshtuar prototipin dhe për ta bërë më të lehtë. për t’u përdorur në zyra.

Google vazhdon me Projektin Starline
Projekti bazë i Starline përfshin përdorimin e një kabine të pajisur me drita, sensorë thellësie dhe kamera me funksionin e filmimit dhe skanimit të pasagjerëve në kohë reale për të propozuar një imazh holografik fotorealist në ekranin 65 inç 8K, me një pamje autentike. ndjenjën e vëllimit dhe thellësisë. Kjo është një ide shumë e shtrenjtë, pasi kërkon katër video kamera 120 fps dhe katër karta video të gjeneratës së fundit NVIDIA RTX.

Megjithatë, koncepti po bëhet një projekt real, falë krijimit të një prototipi shumë më kompakt që mund të përshtatet në hapësira të ndryshme, duke përdorur inteligjencën artificiale. Në postimin zyrtar thuhet:

“Prototipet tona të mëparshme të Projektit Starline zinin një dhomë të tërë, duke kërkuar pajisje komplekse si emetuesit e dritës infra të kuqe dhe kamera speciale për të krijuar një model të drejtpërdrejtë 3D të personit me të cilin po flisni. Ndërsa rezultatet ishin mbresëlënëse, madhësia dhe kompleksiteti i sistemit e bënë të vështirë transferimin në shumë nga zyrat e sotme. Pra, për prototipin tonë të fundit, ne kemi zhvilluar teknika të reja të AI që kërkojnë vetëm disa kamera jashtë raftit për të prodhuar imazhe 3D realiste me cilësi më të lartë. Falë këtyre përparimeve, prototipi ynë tani i ngjan një sistemi më tradicional të videokonferencave, duke kaluar nga madhësia e një kabine restoranti në një televizor me ekran të sheshtë, i cili është më i përdorshëm dhe i aksesueshëm.”

Me pak fjalë, ndryshimi është i dukshëm dhe e çon Project Starline në rrugën e duhur, por a do të jetë ai një sukses? Do ta zbulojmë vetëm në muajt në vijim, nëse ndonjë kompani i hap dyert kësaj teknologjie, e cila është më e aksesueshme, por gjithsesi e shtrenjtë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/11/google-project-starline-revolucionon-videokonferencat-me-ai/