Google po punon për një shfletues të ri për iOS

Zhvilluesit e Google Chromium po punojnë për një shfletues të ri për iOS bazuar në Blink, në vend të WebKit siç kërkohet nga rregullat e App Store. Ky është një detaj jo i parëndësishëm, pasi është hera e parë që ofrohet një navigator për iPhone pa përdorur motorin e shfletuesit të miratuar nga Apple.

Google: shfletues i ri për iOS i bazuar në Blink
Megjithatë, Google e ka bërë të qartë se shfletuesi i ri nuk është gjë tjetër veçse “një prototip eksperimental me qëllim të kuptimit të disa aspekteve të performancës së iOS” dhe se “ai nuk do të jetë i disponueshëm për përdoruesit dhe ne do të vazhdojmë të respektojmë politikat e Apple”. .

Në fakt, sipas udhëzimeve të shfletimit të App Store, shfletuesit e uebit dhe aplikacionet që ofrojnë funksionalitet të shfletimit në ueb duhet të përdorin kornizën e duhur WebKit dhe Javascript WebKit.

Megjithatë, Google duket se është i gatshëm të zbulojë mënyra të reja për të ofruar navigim në iOS, por nëse kompania lëshon tani shfletuesin që po zhvillon, ajo nuk do ta kalonte procesin e shqyrtimit të aplikacionit të Apple pikërisht për arsyet e treguara më parë.

Projekti, megjithatë, është shumë interesant dhe mund të jetë gjithashtu një shenjë e hershme e faktit se kompania Cupertino po ndryshon rregullat e platformës së saj, në mënyrë që të lejojë lëshimin e shfletuesve që nuk duhet domosdoshmërisht të përdorin WebKit, përgjatë linjave. siç kërkohet nga Akti i Tregjeve Dixhitale të Bashkimit Evropian i cili hyri në fuqi më 1 nëntor 2022, i cili i mundësoi grupit të udhëhequr nga Tim Cook të lejojë përdorimin e dyqaneve të aplikacioneve të palëve të treta në pajisjet e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/06/google-po-punon-per-nje-shfletues-te-ri-per-ios/