Google Photos: personalizimi i kujtimeve falë AI

Google Photos, shërbimi i mirënjohur “big G” falë të cilit mund të ruani, sinkronizoni, modifikoni dhe menaxhoni fotot dhe videot e ruajtura në llogarinë tuaj dhe që përfaqëson galerinë e paracaktuar në shumë pajisje Android, po përgatitet të mirëpresë një të vogël por shumë mirëpresim inovacionin që përdor AI.

Google Photos: inteligjencë artificiale për kujtime
Në fakt, Google Photos së shpejti do t’ju lejojë të gjeneroni kujtime të përbëra nga video të shkurtra që përmbledhin ditët tuaja duke shfrytëzuar inteligjencën artificiale.

Kujtimet janë në fakt një veçori tashmë e disponueshme, pasi ata që përdorin shpesh Google Photos me siguri do ta dinë, por funksionon plotësisht automatikisht dhe nuk ka mundësi personalizimi nga përdoruesi.

Kjo është e përshtatshme, sepse nuk kërkon ndonjë përpjekje nga ana e përdoruesit, por në të njëjtën kohë mund të jetë e mërzitshme pasi nuk zgjidhen gjithmonë përmbajtjet e përshtatshme. Megjithatë, me përdorimin e inteligjencës artificiale, problemi zgjidhet shumë mirë.

Falë AI, përdoruesit do të jenë në gjendje të krijojnë kujtime nga e para në formën e filmave të shkurtër, thjesht duke hyrë në seksionin “Kujtimet” në ekranin kryesor të aplikacionit Google Photos, duke përcaktuar kufizimet për kërkimin e imazheve, si p.sh. vende, aktivitete etj. dhe prisni që përzgjedhja e xhirimeve të bëhet në bazë të kritereve të përcaktuara.

Pasi të krijohet video, do të jetë e mundur të personalizohet duke e prerë, duke riorganizuar imazhet e pranishme në të ose duke i zëvendësuar ato me të tjera.

Mbani në mend se funksioni i ri po shpërndahet, por si zakonisht në këto rrethana mund të mos jetë menjëherë i disponueshëm për të gjithë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/25/google-photos-personalizimi-i-kujtimeve-fale-ai/