Google Messages ju lejon të modifikoni mesazhet pasi të jenë dërguar

Shumë shërbime të mesazheve, të tilla si Discord, ju lejojnë të modifikoni mesazhet pasi t’i dërgoni ato. Kjo veçori është shumë e dobishme për korrigjimin e çdo gabimi ose ndryshimin e tonit të një bisede. Megjithatë, jo të gjitha aplikacionet e ofrojnë këtë mundësi, dhe disa janë përditësuar vetëm së fundmi. Për shembull, iMessage prezantoi redaktimin e mesazheve me iOS 16 vitin e kaluar dhe WhatsApp ndoqi shembullin në fillim të 2023. Google, nga ana tjetër, dukej prapa konkurrentëve të tij.

Por tani gjërat janë gati të ndryshojnë. Në beta të fundit të Google Messages, janë zbuluar disa rreshta kodi që tregojnë se aplikacioni po punon për të zbatuar redaktimin e mesazheve të dërguara. Veçoria nuk është ende e hapur, as për testuesit beta. Por ka të ngjarë që së shpejti të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Google Messages.

Si do të funksionojë redaktimi i mesazheve në Google Messages

bugle.enable_edit_ui: mundëson ndërfaqen e redaktimit të mesazheve
bugle.load _edit_history: Ngarkon historikun e modifikimeve të mesazheve
bugle.process_outgoing_edits: Shfaq ndryshimet e bëra në një mesazh
bugle.process_incoming_edits: Procesi ndryshon tek marrësi

Këto rreshta kodi sugjerojnë që “Mesazhet e Google” do t’ju lejojnë të modifikoni mesazhet e dërguara, duke shfaqur si versionin origjinal ashtu edhe atë të modifikuar, si dhe duke i komunikuar ndryshimet marrësit. Kjo është e ngjashme me mënyrën se si funksionon redaktimi i mesazheve në shërbime të tjera të mesazheve, si Telegram. Megjithatë, nuk është ende e qartë nëse do të ketë një afat kohor për modifikimin e mesazheve, si në WhatsApp, apo nëse funksioni do të lansohet në javët e ardhshme.

Redaktimi i mesazheve është një veçori shumë e kërkuar nga përdoruesit
Aftësia për të redaktuar mesazhet e dërguara është një funksion shumë praktik i vlerësuar nga përdoruesit e shërbimeve të mesazheve. Kjo ju lejon të korrigjoni gabimet e shtypit, drejtshkrimit ose gramatikës, të shtoni ose hiqni informacione ose të ndryshoni tonin ose përmbajtjen e një mesazhi. Në këtë mënyrë shmangen keqkuptimet, sikletet apo debatet.

Prandaj është mirë që Google Messages është duke arritur hapin me konkurrentët e tij dhe po ua ofron këtë veçori përdoruesve të tij. Çdo aplikacion ka pikat e forta dhe të dobëta dhe çdo veçori e re është një përfitim për përdoruesit që kanë zgjedhur shërbimin e tyre të preferuar të mesazheve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/12/google-messages-ju-lejon-te-modifikoni-mesazhet-pasi-te-jene-derguar/