Google kundër Microsoft për praktikat kundër konkurrencës në cloud

Sfida mes gjigantëve të teknologjisë për të ardhmen e telekomunikacionit, cloud dhe infrastrukturave të tjera është gjithmonë e hapur dhe shpesh mund të çojë në akuza të rëndësishme mes tyre. Ky është rasti i fundit i deklaratave të Google kundër Microsoft: sipas të parës, kompania Redmond do të përdorte taktika anti-konkurruese në cloud computing për të fituar një numër më të madh klientësh. Për këtë arsye, nënkryetari i Google Cloud, Amit Zavery, do të bisedojë me Bashkimin Evropian për të marrë masa.

Google kundër Microsoft në cloud
Antitrust Evropian tashmë e ka në qendër të vëmendjes Microsoft-in pas ankesave nga ofruesit e shumtë më të vegjël të shërbimeve cloud në Kontinentin e Vjetër; prandaj, ky raport nga Big G është pjesë e një liste që tashmë është mjaft e gjatë. Deri më tani, kompania e Satya Nadella ka shmangur hetimet formale nga Unioni pasi ka arritur marrëveshje me konkurrentë më pak të njohur, por Big G nuk është aty.

Vetë Amit Zavery, siç merret nga CorCom nga raporti i Reuters, tha:

“Microsoft me të vërtetë ka një sjellje anti-konkurruese në cloud. Ata përdorin dominimin e tyre në industrinë e brendshme, si dhe në Office 365 dhe Windows për të lidhur Azure dhe pjesën tjetër të shërbimeve cloud në të gjithë ofertën dhe për ta bërë të vështirë zgjedhjen e klientëve.”

Shkurtimisht, shumë klientë vendosin t’i bashkohen Microsoft dhe paketës Azure për shkak të ofrimit të një pakete të vetme me shërbime Office 365 për produktivitet dhe me sistemin operativ në versionet e tij të ndryshme. Kjo ofertë është shumë e përballueshme dhe konkurruese në sytë e Google, e cila në fakt po humbet klientët e Google Cloud për shkak të këtyre marrëveshjeve.

Për këtë temë, Amazon dhe Big G bënë sërish komente të ashpra në vitin 2022, por që atëherë nuk janë vërejtur ndryshime pozitive në këtë mosmarrëveshje, e cila në të ardhmen mund të kthehet në një sërë procesesh gjyqësore që nuk duhen nënvlerësuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/31/google-kunder-microsoft-per-praktikat-kunder-konkurrences-ne-cloud/