Google gati të lançojë një aplikacion të ri: ja përse shërben Cubes

Ndërkohë që ka zëra për një vonesë të mundshme në zhvillimin e anti-ChatGPT të Google, gjigandi Mountain View është rikthyer në lajme për një tjetër lajm interesant, i cili këtë herë ka të bëjë me Play Store dhe një aplikacion të ri me sa duket afër lansimit.

Emri i tij do të ishte Cubes dhe referencat e para për ekzistencën e tij datojnë shkurt 2023. Në veçanti, do të ishte një kontejner i ri që duhet të sugjerojë përmbajtje nga aplikacionet bazuar në interesat dhe pasionet e dikujt.

Aktualisht, siç mund të shihet në pamjet e ekranit, është e mundur të vendosni kategori të ndryshme që do të përdoren për të vendosur furnizimin tuaj, ndërsa në faqen kryesore duhet të ketë një karusel me përmbajtjet më interesante në përgjithësi.

Kategoritë mund të organizohen sipas rendit tonë të preferuar. Për fat të keq, aplikacioni aktualisht është ende plotësisht bosh pasi nuk është ende publikisht funksional.

Nuk dihet ende nëse dhe kur aplikacioni do të vihet në dispozicion: Google është i njohur për këtë lloj aktiviteti zhvillimi dhe eksperimentimi dhe jo të gjitha projektet e tij përfundimisht arrijnë të shohin dritën. Se si do të përfundojë me Google Cubes, vetëm koha do ta tregojë.

Ndërkohë, kujtojmë se një lajm i mrekullueshëm po vjen edhe për sa i përket mesazheve: pas presionit të vetë Google, në fakt Apple ka vendosur të mbështesë standardin RCS, duke përmbushur kërkesat e Bashkimit Evropian.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/18/google-gati-te-lancoje-nje-aplikacion-te-ri-ja-perse-sherben-cubes/