Google: fundi i Stadia nuk do të thotë lamtumirë industrisë së video lojërave

Në një intervistë të fundit me Axios Gaming, Google foli për pozicionin e saj në industrinë e lojërave, duke nënvizuar se mbyllja e Stadia nuk përfaqëson mungesë interesi për këtë sektor. Përkundrazi, Google do të ofrojë mbështetje për zhvilluesit përmes infrastrukturës së tij Cloud si një shërbim për titujt e shërbimit të drejtpërdrejtë.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se Google synon të zhvillojë titujt e vet dhe, mbi të gjitha, nuk do të ofrojë një shërbim të ri transmetimi as për kompanitë. “Ne nuk po ofrojmë opsionin e transmetimit, sepse ai ishte i lidhur me Stadia,” tha Jack Buser, kreu i Game Industry Solutions në Google Cloud dhe një ish-punonjës i PlayStation.

Google, në fakt, ofron një “paketë Cloud me tre pjesë” që lejon botuesit të menaxhojnë në mënyrë optimale titujt e shërbimit të drejtpërdrejtë. Paketa përfshin serverët në të cilët do të strehohet titulli, menaxhimi i të dhënave dhe arkivimi me të gjitha shërbimet për marrjen dhe analizimin e trafikut për të menaxhuar majat e aksesit.

Për mbylljen e Stadia, Buser tha: “Ishte kur na u desh të merrnim vendimin për të [mbyllur] Stadia që ne kuptuam, në Google Cloud, se ne bëjmë më të mirën kur ndihmojmë njerëzit e tjerë të ndërtojnë këtë lloj produktesh. dhe jo domosdoshmërisht duke i ndërtuar vetë”.

Aktualisht, Google ka ndër partnerët e saj kompani si Ubisoft, Unity dhe Niantic dhe kjo është fusha në të cilën synon të vendoset dhe të zgjerohet. Është interesante të theksohet, në fakt, se Buser e përkufizon industrinë e lojrave si një pjesë “të rëndësishme” të biznesit të tyre, pavarësisht nga fakti se shërbimet e transmetimit tani janë jashtë pamjeve të Mountain View.

“Pra, për fat të keq, kur vendosëm të mos ecnim përpara me Stadia, e dinim që një ofertë e tillë nuk mund të ofrohej më”.

Megjithatë, edhe rruga e ndjekur nuk do të jetë e lehtë për t’u ndjekur pasi kompania do të duhet të merret me partnerë të tjerë tashmë të krijuar. Midis tyre duhet të përmendim padyshim Microsoft-in me platformën e tij Azure dhe Amazon-in me AWS. Nga ana e tij, Google beson se mund të ofrojë besueshmëri më të madhe të platformës së saj, një aspekt themelor për lojërat e bazuara në server që shpesh vuajnë nga “probleme teknike”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/14/google-fundi-i-stadia-nuk-do-te-thote-lamtumire-industrise-se-video-lojerave/