Google Drive: Aplikacioni i desktopit nuk është më i pajtueshëm me Windows 8

Google Drive, i cili mori mbështetje për shumë llogari dhe shumë instanca prillin e kaluar, po përgatitet t’i thotë lamtumirë Windows 8 dhe 8.1. Dy sistemet operative nuk do të mbështesin më aplikacionin desktop në fund të gushtit 2023, duke theksuar edhe një herë nevojën për të përmirësuar në versionet më të fundit të Windows – mundësisht Eleven, përsëritja më e fundit e disponueshme – në mënyrë që të shijoni veçoritë më të mira jo vetëm e sigurisë, por edhe nga ana e produktivitetit për të përmirësuar përvojën e përdoruesit.

Asnjë aplikacion për desktop i Google Drive në Windows 8 dhe 8.1
Siç raportohet nga vetë kompania Mountain View përmes faqes zyrtare të mbështetjes, softueri i desktopit Google Drive nuk do të marrë më mbështetje në rastin e Windows 8 dhe 8.1: kjo nuk do të thotë se nuk do të marrë më përditësime për defektet dhe veçoritë e reja, por që përdoruesit nuk do të jenë më në gjendje të përdorin aplikacionin për të sinkronizuar dhe rezervuar skedarë midis PC dhe cloud. Megjithatë, është ende e mundur të përdoret versioni i Ueb-it nëpërmjet shfletuesit.

Deri në fund të gushtit 2023, versioni 32-bit për Windows 10 do të përshëndesë gjithashtu përdoruesit, pasi zhvilluesit tani synojnë të fokusohen në versionet e vetme 64-bit të Windows 10 dhe 11 të disponueshëm në treg.

Duhet të theksohet, megjithatë, se edhe shfletuesit në Windows 8 mund të pushojnë së funksionuari së shpejti në varësi të vendimeve të marra nga zhvilluesit e tyre. Dihet tashmë që Chrome nuk është më i pajtueshëm me OS që nga shkurti, ndërsa Mozilla Firefox do t’i thotë lamtumirë Win7 dhe Win8 nga fillimi i vitit 2024. Shkurtimisht, e kuptove: është më mirë të kaloni në Windows 11 dhe të aksesoni të gjitha shërbimet e përditësuara, më të sigurta dhe më performuese.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/09/google-drive-aplikacioni-i-desktopit-nuk-eshte-me-i-pajtueshem-me-windows-8/