Google do të vendosë AI-n e tij bisedore në kërkimin në internet

Google rikthehet për të folur për punën e tij për të zhvilluar inteligjencën artificiale që do të zbatohet brenda shërbimeve të saj, duke sfiduar hapur OpenAI dhe chatbotin e tij të njohur ChatGPT. Në fakt, CEO Sundar Pichai tha gjatë një interviste me Wall Street Journal se qëllimi i kompanisë së tij është të zbatojë AI Bard bisedor në motorin e kërkimit.

Google përgatit sfidën me OpenAI
Kjo nuk është aspak një lëvizje e papritur, veçanërisht pasi Bing ka pasuruar gjithashtu chatbot-in e tij falë OpenAI. Këto janë fjalët e Pichai:
“A do të jenë në gjendje njerëzit të bëjnë pyetje në Google dhe të ndërveprojnë me modele të mëdha gjuhësore në kontekstin e kërkimit? Absolutisht.”

Me pak fjalë, është e qartë se Google do të integrojë të ashtuquajturat LLM brenda motorit të kërkimit homonim, por nuk është e qartë se kur. Pichai nuk bëri të ditur afatin kohor për rritjen e shërbimit; megjithatë, ne mund të presim një rritje të madhe gjatë javëve të ardhshme pasi ChatGPT dhe Bing Chat vazhdojnë të zhvillohen.

Ndërkohë, faza e testimit të Bard vazhdon, AI bisedore që funksionon jashtë vetë motorit të kërkimit. Fatkeqësisht, vonesa në krahasim me konkurrencën po ndihet dhe krahasimi me Bing dhe ChatGPT nuk kthen shumë rezultate në favor të propozimit të lindur në Mountain View. E ardhmja, megjithatë, mund të fshehë surpriza të tjera, siç deklaroi gjithmonë vetë Pichai:

“Prisni shumë më tepër, bashkëpunim më të fortë [me Google Brain dhe DeepMind], sepse disa nga këto përpjekje do të jenë më intensive; prandaj, ka kuptim ta bëjmë atë së bashku në një farë mase.”

A do të jetë në gjendje Google t’i përgjigjet me vendosmëri propozimeve rivale, duke arritur hapin? Do ta shohim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/06/google-do-te-vendose-ai-n-e-tij-bisedore-ne-kerkimin-ne-internet/