Google Chrome: password manager me vërtetim biometrik

Menaxheri i fjalëkalimeve i integruar në Google Chrome është një nga më të përdorurit në këtë kategori – megjithëse ka shumë zgjidhje të palëve të treta, të tilla si të famshmit 1Password dhe NordPass – dhe është gjithashtu një nga më të përshtatshmet, veçanërisht për ata që kanë nevojë për të futur shpesh kredencialet tuaja gjatë shfletimit në internet, sigurisht. Pavarësisht gjithçkaje, megjithatë, mungesa e një sistemi vërtetimi biometrik ka qenë gjithmonë një e metë e madhe, por për fat të mirë që tani e tutje kjo nuk do të jetë më kështu.

Google Chrome: Menaxheri i fjalëkalimeve mbështet vërtetimin biometrik
Gjatë orëve të fundit, në fakt, Google ka njoftuar se e ka korrigjuar përfundimisht çështjen, duke prezantuar mundësinë e shfrytëzimit të vërtetimit biometrik për menaxherin e fjalëkalimeve të shfletuesit të tij, duke e bërë kështu më praktik dhe më të sigurt për t’u përdorur nga përdoruesit. Prandaj, pas mbështetjes së çelësit të kalimit, navigatori “big G” pasurohet me një tjetër veçori të rëndësishme në frontin e sigurisë.

Risia është tashmë e disponueshme për të gjitha sistemet desktop dhe laptopë që kanë një lexues të gjurmëve të gishtërinjve dhe një skaner fytyre. Google nuk dha detaje të sakta për këtë çështje, por me sa duket sistemi i vërtetimit biometrik i shfletuesit duhet të jetë i përdorshëm me të gjithë kompjuterët me lexues të gjurmëve të gishtërinjve, si në rastin e Mac-ve më të fundit, dhe me Windows Hello.

Për sistemet e përputhshme, konfigurimi bëhet duke shkuar te Cilësimet -> Fjalëkalimet dhe llogaritë > seksioni Google i Google Chrome. Pas aktivizimit të përdorimit të menaxherit të fjalëkalimeve dhe sigurisht edhe atij të vërtetimit biometrik, është e mundur të kopjoni fjalëkalime ose të modifikoni ato të ruajtura, si dhe të merrni sugjerime për fjalëkalime të forta për llogari të reja dhe të merrni paralajmërime kur një kredencial i ruajtur është ngjeshur dhe prandaj është mirë të ndryshohet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/08/google-chrome-password-manager-me-vertetim-biometrik/