Google Chrome është përditësuar në Android dhe iOS: kjo është veçoria e re

Google është gjithmonë shumë aktiv në frontin e sigurisë dhe këtë e demonstron përditësimi i fundit që solli kriptim biometrik në Chrome në modalitetin incognito, por ka edhe lajme të rëndësishme në anën e privatësisë.

Kompleti më i fundit i veçorive do të arrijë në Android dhe iOS me përditësimin e ri të Google Chrome dhe do të sjellë një opsion të dobishëm për përdoruesit që zakonisht përdorin modalitetin incognito.

Në fakt, ndërtimi i ri i versionit celular të shfletuesit do t’ju lejojë të mbani skedat e sigurta të shfletimit në kujtesë edhe kur dilni nga aplikacioni. Për të hyrë përsëri në të, do t’ju kërkohet të zhbllokoni me modalitetet e paracaktuara në smartphone tuaj për kyçjen e ekranit.

Për të aktivizuar funksionin e ri, do t’ju duhet versioni më i fundit i Google Chrome për Android dhe iOS dhe aktivizoni kontrollin e duhur në seksionin Cilësimet, Privatësia dhe Siguria e aplikacionit.

Veçoria është çaktivizuar si parazgjedhje, kështu që do t’ju duhet të shkoni te cilësimet nëse dëshironi ta provoni. Paraqitja është larg përfundimit dhe nga ana jonë nuk është e mundur të përcaktohet nëse do të jeni në gjendje ta provoni atë drejtpërdrejt në përditësimin e ardhshëm.

Ndërkohë, ju kujtojmë gjithashtu se një veçori e veçantë e Google Chrome ju lejon të pastroni kompjuterin tuaj nga viruset, edhe nëse kompania ende sugjeron që gjithmonë të kontrolloni dy herë me softuer të dedikuar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/28/google-chrome-eshte-perditesuar-ne-android-dhe-ios-kjo-eshte-vecoria-e-re/