Google Chrome do të jetë edhe më i shpejtë, me menaxhim më të mirë të cache

Google ka njoftuar se është duke punuar për një risi të rëndësishme në menaxhimin e “Back/Forward Cache” të Chrome, me synimin për të përmirësuar performancën e shfletuesit. Këto ndryshime do të lejojnë që faqet e internetit të vizituara të ruhen edhe nëse nuk janë aktivizuar nga webmasterët.

Siç shpjegohet në faqen e internetit të zhvilluesve të Google Chrome, “me të gjithë faqen në memorie, shfletuesi mund ta rivendosë shpejt dhe me lehtësi nëse përdoruesi vendos të kthehet në të.” Operacioni është shumë i thjeshtë: në thelb falë këtij ndryshimi, shfletuesi do të injorojë etiketën “no-store” dhe ky aspekt i fundit ka çuar në disa dyshime nga ana e zhvilluesve pasi mund të çojë në ngarkimin e të vjetrave dhe jo të përditësuara. versionet e faqeve të internetit, me pasojë dëmtime edhe në ato portale që përditësohen vazhdimisht me përmbajtje të reja.

Etiketa “no-store” futet në kokë dhe siguron që faqja e internetit të ruhet në BFCache, komponenti që Google dëshiron të përditësojë. Me ndryshimin, shfletuesi do të injorojë këtë etiketë për të rivendosur shpejt faqet dhe për të ofruar një përvojë më të shpejtë shfletimi dhe mbi të gjitha për të lehtësuar performancën e shfletuesit, shpesh i akuzuar si tepër i rëndë.

Nuk është e qartë nëse dhe kur kjo risi do të shohë dritën: Google aktualisht po teston ndryshimin në versionet beta të Chrome, në mënyrë që të marrë të gjitha reagimet e nevojshme dhe të kuptojë se çfarë të bëjë.

Së fundmi, Google nxori një përditësim interesant për Google Chrome që përmirëson sigurinë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/04/google-chrome-do-te-jete-edhe-me-i-shpejte-me-menaxhim-me-te-mire-te-cache/