Google Bard, një sfidë gjithnjë e më e hapur me ChatGPT Plus: këto janë veçoritë e reja

Le të jemi të sinqertë: sot e kësaj dite, Google po e humb sfidën ndaj OpenAI në lidhje me efektivitetin e teknologjive të tij gjeneruese të AI. Por kjo nuk do të thotë se Big G po e hedh poshtë. Kompania në fakt ka prezantuar një seri përditësimesh të rëndësishme për chatbot-in e saj të AI, me synimin për ta bërë atë një mjet edhe më të fuqishëm dhe të gjithanshëm për një numër gjithnjë në rritje përdoruesish në mbarë botën.

Konkretisht, kompania njoftoi se Bard tani mund të hyjë në Gemini Pro, versioni më i avancuar i modelit të AI pas chatbot-it, në më shumë se 40 gjuhë të ndryshme dhe 230 vende dhe territore. I disponueshëm nga dhjetori në anglisht, Gemini Pro i jep Bardit aftësi të shkëlqyera të të kuptuarit, arsyetimit, sintezës dhe kodimit, duke e lejuar atë të japë përgjigje më të shpejta dhe më të thella për pyetjet e bëra në bisedë.

Shumë lajme për Bard, duke përfshirë Gemini Pro, Kontrolli i dyfishtë dhe gjenerimi i imazheve
Zgjerimi i teknologjisë do të lejojë një audiencë shumë më të madhe të shijojë versionin e përmirësuar të Bard në gjuhën e tyre amtare. Google thekson se Gemini Pro është aktualisht një nga chatbot-et më të preferuara mes atyre me ose pa kosto. Kjo u tha nga Organizata e Sistemeve të Modelit të Madh, një nga organizatat kryesore që vlerëson chatbot-et dhe modelet e gjuhës.

Përveç aksesit në Gemini Pro, Google njoftoi gjithashtu zgjerimin e funksionit të kontrollit të dyfishtë në mbi 40 gjuhë të mbështetura nga Bard. Ky është një funksion që ju lejon të verifikoni përgjigjet e dhëna nga Bard duke i krahasuar ato me përmbajtjet e disponueshme në ueb. Duke klikuar në ikonën “G”, Bard do të vlerësojë nëse ka informacion në internet që konfirmon apo kundërshton përgjigjen e dhënë, pikë për pikë. Përdoruesit do të jenë në gjendje të klikojnë në fjalitë e theksuara për të mësuar më shumë dhe për të marrë një ide më të plotë mbi temën.

Kompania prezantoi gjithashtu aftësinë për Bard për të gjeneruar imazhe të personalizuara në anglisht, pa kosto shtesë. Bazuar në modelin Imagen 2, Bard mund të sjellë në mënyrë vizuale idetë dhe konceptet e përshkruara me fjalë nga përdoruesi, duke ofruar rezultate “me cilësi të lartë, fotorealiste”. Google tha se kjo veçori ishte projektuar me përgjegjësi, duke aplikuar kontrolle teknike për të parandaluar përmbajtjen problematike dhe duke investuar në teknikat më të avancuara të sigurisë dhe privatësisë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/03/google-bard-nje-sfide-gjithnje-e-me-e-hapur-me-chatgpt-plus-keto-jane-vecorite-e-reja/