Gmail: së shpejti do të jetë e mundur të reagoni ndaj emaileve me emoji

Lajm i mirë për përdoruesit e Gmail: Google po përgatitet të shtojë një veçori të njohur në aplikacionin e saj të emailit: reagimet e emoji. Ky funksion, tashmë i disponueshëm në aplikacione të tilla si Messenger, WhatsApp dhe Google Messages, mund të revolucionarizojë vërtet funksionimin e kutisë së postës elektronike të Big G.

Veçoria u zbulua për herë të parë disa javë më parë nga The Tape Drive, pasi u zbulua kodi në aplikacionin Gmail për iOS që i lejonte përdoruesit të reagonin ndaj emaileve me një emoji. Megjithatë, tashmë dihet se si do të duken këto reagime të reja. Është publikuar një video që tregon nga afër këtë risi.

Emoji për t’iu përgjigjur emaileve
Sapo opsioni i ri të jetë i disponueshëm, përdoruesit do të shohin një buzëqeshje në të djathtë të emailit. Duke shtypur atë, do të shfaqet një paralajmërim që i informon ata për mundësinë e reagimit të shpejtë me një emoji. Konkretisht, përdoruesit do të shohin një shirit specifik me 5 emoji të paracaktuara dhe një buton “+”: duke shtypur këtë të fundit, do të shfaqen të gjitha emoji-të e disponueshme.

Kur përdorni këtë opsion, nëse përdoruesi tjetër përdor gjithashtu aplikacionin, ai do të shohë reagimet në fund të mesazhit. Ndryshe, ai do të marrë një email tjetër ku do ta informojë për reagimet me të gjitha detajet. Sidoqoftë, ka kufizime për përdorimin e reagimeve të emoji në Gmail:

Nëse merrni email përmes BCC, nuk do të jeni në gjendje të përgjigjeni me një emoji;
-Nuk do të jetë e mundur t’i përgjigjeni me një emoji një mesazhi të koduar;
-Nuk do të jetë e mundur të reagoni me një emoji ndaj një grupi të madh, si p.sh. emailet e dërguara një numri të madh njerëzish nga kompanitë;
-Nuk mund të shtoni më shumë se 20 reagime emoji në një mesazh;
-Një email mund të mbështesë një maksimum prej 50 reagimesh unike.

Zbatimi i kësaj veçorie të re mund të fillojë së shpejti, ndoshta në këtë muaj tetor. Ato fillimisht do të jenë të disponueshme në aplikacionet Android dhe iOS. Nuk dihet nëse versioni ueb i Gmail do të jetë i pajtueshëm me këtë veçori të re apo jo. Ndërkohë, ne e dimë se Google po përgatitet të prezantojë më shumë veçori në aplikacionin e tij, duke përfshirë “Zgjidh të gjitha” në Android. Kjo veçori do t’i lejojë përdoruesit të zgjedhin emailet që duan të fshijnë me një goditje.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/03/gmail-se-shpejti-do-te-jete-e-mundur-te-reagoni-ndaj-emaileve-me-emoji/