Galaxy S24, kamera identike me S23? Samsung do të fokusohet në softuer dhe AI

Udhërrëfyesi për kamerat Samsung Galaxy S24, S25 dhe S26 Ultra u shfaq në internet më pak se 24 orë më parë. Megjithatë, sot do të kthehemi të flasim për telefonat inteligjentë të gjigantit Suwon, pasi dy rrjedhje të reja kanë hedhur dritë mbi kamerat e Galaxy S24, S24+ dhe S24 Ultra. Megjithatë, për fat të keq, jo të gjitha lajmet do të vlerësohen nga fansat.

Le të fillojmë menjëherë nga pika e dhimbshme: kamera kryesore e Samsung Galaxy S24 dhe S24+ nuk do të ketë asnjë përmirësim në krahasim me atë të zbatuar tashmë në Samsung Galaxy S23, S23+ dhe Z Fold 5. Jo vetëm kaq: edhe në Samsung Galaxy S25 dhe S25+ ne nuk do të shohim përmirësime thelbësore për sa i përket kamerës kryesore. Rrjedhjet në Samsung Galaxy S24 në muajt e fundit kishin zbuluar tashmë se dy modelet bazë të linjës që mbërrinin vitin e ardhshëm nuk do të kishin mërzitur kamerat tashmë të shkëlqyera të Galaxy S23, por fakti që ato do të mbeten të pandryshuara edhe në Galaxy S25. vjen pothuajse si rrufe në qiell.

Në çdo rast, duket se Galaxy S24 do të ketë një sensor Samsung ISOCELL GN3, me një rezolucion 50 MP, një madhësi 1/1.56″ dhe pikselë 1.0 µm. ISOCELL GN3, i lançuar me Samsung Galaxy S23 dhe S23+, është në fakt një version pak i modifikuar i ISOCELL GN5 i pranishëm nën trupin e Samsung Galaxy S22, specifikimet e të cilit janë pothuajse identike me ato të lenteve të gjeneratës së fundit.

Në çdo rast, është ende e mundur që Samsung të përmirësojë lentet dhe optikën e lenteve, pa u fokusuar në sensorin themelor, ose që të fokusohet në aplikacionet e AI të Samsung Galaxy S24 ose, madje, në një ISP dhe të përmirësuar. algoritme, të cilat mund të rrisin ndjeshëm cilësinë e shkrepjes me të njëjtin pajisje.

Sa i përket Samsung Galaxy S24 Ultra, megjithatë, zbuluesi Ice Universe ka zbuluar se telefoni inteligjent do të montojë një sensor ISOCELL HP2SX 200 MP, një rishikim i vogël i ISOCELL HP2 i Samsung Galaxy S23 Ultra. Gjithashtu në këtë rast, sipas Ice Universe, gjigandi korean do të fokusohet në softuerin, me një optimizim të AI, i cili do të jetë në gjendje të identifikojë dymbëdhjetë lloje të ndryshme objektesh dhe të modifikojë kushtet e xhirimit në varësi të subjektit të inkuadruar.

Sikur të mos mjaftonte kjo, Samsung Galaxy S24 Ultra do të përdorë AI për të përmirësuar fotografitë në modalitetin e natës dhe për të propozuar një modalitet të ri fotografie, i cili duhet të përfitojë nga të gjitha 200 MP të sensorit ISOCELL HP2SX, duke marrë kështu rezultate të një cilësie të pashoqe për çdo pajisje të tjera në treg.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/20/galaxy-vr-samsung-njofton-dy-sensore-per-realitetin-e-perzier/