Galaxy AI nuk do të kufizohet vetëm në S24: së shpejti edhe në 100 milionë telefona Galaxy

Në konferencën për shtyp për prezantimin e Galaxy S24, Samsung u fokusua gjerësisht në Galaxy AI, grupi i veçorive të bazuara në inteligjencën artificiale që përfaqëson pikën kryesore të përvojës së softuerit të ofruar nga linja e re e telefonave inteligjentë. Një suitë që me sa duket nuk do të kufizohet vetëm në krye të gamës.

Siç raportohet nga kolegët në SamMobile, në fakt, Samsung po planifikon të zgjerojë disponueshmërinë e Galaxy AI në mbi 100 milionë telefona inteligjentë aktivë Galaxy në mbarë botën. Këtë e bëri të ditur shefi i divizionit celular të Samsung, TM Roh, i cili deklaroi se “Galaxy AI në serinë Galaxy S24 është një inteligjencë artificiale hibride që përdor AI lokale dhe të bazuara në cloud. Këtë vit, ne do të prezantojmë Galaxy AI në afërsisht 100 milionë telefona inteligjentë Galaxy dhe do të zgjerojmë AI celular në mbarë botën.”

Shpresa e Samsung është që fokusi në inteligjencën artificiale të përkojë me një rritje të shitjeve, pasi për herë të parë ndonjëherë në 2023 Apple u bë prodhuesi i parë i smartfonëve në botë në dëm të kompanisë koreane.

Ndërkohë, në njoftimin për shtyp dhe në faqen zyrtare, Samsung saktëson se “Funksionet e Galaxy AI do të jenë të disponueshme falas përmes pajisjeve Samsung Galaxy që i mbështesin të paktën deri më 31 dhjetor 2025”.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/18/galaxy-ai-nuk-do-te-kufizohet-vetem-ne-s24-se-shpejti-edhe-ne-100-milione-telefona-galaxy/