Ferrari viktimë e sulmit kibernetik: vidhen të dhënat e klientëve

Pas sulmit kibernetik kundër NBA, i cili rezultoi në rrjedhjen e të dhënave personale të tifozëve të abonuar në gazetat e saj, Ferrari është ai që pësoi një shkelje kibernetike. The Prancing Horse sapo ka konfirmuar në këto orë se ka marrë një kërkesë për shpërblim nga sulmues të paidentifikuar pasi ata fituan akses në një pjesë të sistemeve të kompanisë. Për fat të mirë, asnjë detaj pagese nuk duket të jetë vjedhur.

Detajet e sulmit ndaj Ferrarit
Ofensiva në fjalë, e kryer nga persona të panjohur, ka ndodhur pak ditë më parë dhe vetëm dje, më 20 mars 2023, nga Maranello ka dalë një njoftim ad hoc për shtyp për të paralajmëruar klientët. Aty thuhet se Ferrari S.p.A. mori shënimin e shpërblimit nga sulmuesi i prekur pasi sulmuesi mori informacione për klientët si emrat, adresat, emailet dhe numrat e telefonit.

Ferrari ende nuk ka gjetur prova të aksesit dhe, më e rëndësishmja, dëshmi për ndonjë vjedhje të detajeve të pagesës. Për momentin, këto duket se janë të sigurta. Ndërkohë, kompania ka nisur një hetim në bashkëpunim me “një firmë lider të sigurisë kibernetike të palëve të treta në nivel global” në një përpjekje për të zbuluar më shumë detaje rreth sistemeve të komprometuara.

Kompania italiane konfirmon gjithashtu se sulmi nuk ka pasur asnjë ndikim në operacionet e saj dhe se shpërblimi nuk do të paguhet “duke financuar aktivitete kriminale”. Për këtë arsye, njoftimi për shtyp që shihni më lart thjesht paralajmëron klientët për incidentin, duke i ftuar ata t’i kushtojnë vëmendje emaileve të marra, pasi shumë më tepër përpjekje për phishing se zakonisht mund të mbërrijnë pas leak.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/21/ferrari-viktime-e-sulmit-kibernetik-vidhen-te-dhenat-e-klienteve/