Facebook rinovon Messenger me mini-lojëra për video thirrje

Meta vazhdon të modifikojë aplikacionin Facebook Messenger me synimin për ta rikthyer atë në aplikacionin zyrtar pas nëntë vitesh ndarje, duke prezantuar veçori të reja dhe duke optimizuar funksionimin e tij. Në veçanti, në këto orë kompania Menlo Park ka vendosur të lançojë një eksperiencë të re lojërash të përbashkët gjatë videotelefonatave të Messenger, si pjesë e projekteve të divizionit Facebook Gaming.

Facebook e bën Messenger edhe më të mirë
Njoftimi i publikuar në blogun zyrtar të Facebook Gaming është shumë i qartë: gjatë një videotelefonate të bërë në aplikacionin zyrtar Messenger, është e mundur të prekni butonin qendror të dedikuar për aktivitetet e grupit për të zhbllokuar ikonën “Luaj” dhe për të hyrë në një bibliotekë të pasur. mini-lojëra të llojeve të ndryshme, me licenca të përfshira. Ndër 14 titujt falas të disponueshëm në iOS, Android dhe shfletues ueb, në fakt, ka edhe Card Wars nga Bombay Play; Kotele shpërthyese të palltos; dhe Fjalët e Zynga me miqtë.

Shumica e titujve kërkojnë praninë e deri në dy persona dhe nuk kërkohen instalime shtesë nga përdoruesit. Në vend të kësaj, mund t’ju duhet të pranoni disa leje për të hyrë në lojën e zgjedhur.

Në sytë e Metës, kjo shtesë e re në Facebook Messenger “ju lejon të thelloni lidhjet tuaja me miqtë dhe familjen, duke u përfshirë në biseda dhe duke luajtur lojëra në të njëjtën kohë”. Megjithëse kjo është padyshim një shtesë e mirëpritur, do të jetë e nevojshme të prisni disa ditë të tjera për paraqitjen globale dhe, më pas, disa muaj për të kuptuar se sa përdoren këto veçori.

Ndërkohë, vetëm muajin e kaluar Meta braktisi NFT-të në Instagram dhe Facebook, një vendim që lidhet ngushtë jo vetëm me rënien e popullaritetit të kriptove dhe tokenave jo të këmbyeshëm, por edhe me bumin e inteligjencës artificiale dhe nevojën për të zhvendosur njerëzit dhe fondet për zhvillimin e këtij sektori.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/05/facebook-rinovon-messenger-me-mini-lojera-per-video-thirrje/