Facebook nuk funksionon? Si të zgjidhni problemet më të zakonshme

Facebook mund të jetë problematik në përdorimin e përditshëm: ndonjëherë nuk funksionon, të tjerët i pengojnë përdoruesit të ngarkojnë foto, video ose postime të thjeshta me tekst për arsye të panjohura në dukje. Prandaj ata që nuk kanë një marrëdhënie të mirë me teknologjinë duhet të kërkojnë mënyra për të kapërcyer pengesat që dalin në rrjetin social të shtëpisë Meta.

Ne do të kujdesemi t’ju ofrojmë një udhëzues të shpejtë për zgjidhjen e problemeve më të zakonshme në Facebook.

Facebook nuk po ngarkohet?
Nëse platforma sociale as nuk ngarkohet, duhet të diagnostikoni shkakun e problemit përpara se të vazhdoni me zgjidhjen. I akuzuari i parë është Interneti: për më tepër, ka të ngjarë që smartphone, tableti ose kompjuteri juaj të mos jetë i lidhur me rrjetin ose të ketë probleme me aksesin në të për shkak të një mosfunksionimi nga ana e ofruesit. Prandaj, fillimisht sigurohuni që Wi-Fi juaj të ketë akses në rrjetin fiks ose që operatori juaj celular nuk po përballet me një ndërprerje të çastit. Në mënyrë të parëndësishme, mund të keni aktivizuar aksidentalisht modalitetin e aeroplanit: kontrolloni edhe këtë detaj!

Nëse lidhja funksionon dhe ju mund të vizitoni faqet e tjera të internetit përmes së njëjtës pajisje në të cilën po përpiqeni të përdorni Facebook, atëherë mund të jetë një problem aplikacioni. Provoni ta mbyllni dhe ta rihapni, ndoshta duke detyruar mbylljen e pajisjeve celulare përmes cilësimeve.

Rivendosni fjalëkalimin tuaj
Harrimi i fjalëkalimit të llogarisë tuaj është një problem tjetër i rëndësishëm: mund të ndodhë që ta harroni atë nëse përdorni shumë kombinime të ndryshme për profilet tuaja në shërbime të ndryshme, ose nëse është një profil shumë i vjetër për të cilin keni ruajtur fjalëkalimin në shfletues ose në një Llogaria e Google.

Në këtë rast, këshilla mbetet për të rivendosur fjalëkalimin duke përdorur butonin e dedikuar, i shfaqur kur identifikoheni nëpërmjet aplikacionit celular ose në një shfletues uebi. Pasi të klikoni – ose shtypni vargun përkatës – do të jetë e nevojshme të jepni numrin e telefonit ose e-mail për të marrë kodin special ose lidhjen me të cilën do të vazhdoni me rivendosjen e fjalëkalimit.

Fotot dhe videot nuk po ngarkohen?
Siç ishte parashikuar në fillim, ndoshta Facebook ju pengon të ngarkoni një fotografi ose video për arsye të panjohura në dukje. Duke supozuar se nuk është një problem rrjeti, në një shfletues ueb fajtori mund të jetë AD Blocker, një shtesë e njohur që mund të bie ndesh me rrjetin social dhe të pengojë përdoruesin ta përdorë atë në mënyrë të rrjedhshme. Provoni ta fikni dhe shikoni nëse dhimbja e kokës kthehet.

Përndryshe, kontrolloni formatin e skedarit që dëshironi të ngarkoni në Facebook, pasi jo të gjithë janë të mbështetur zyrtarisht: zyrtarisht, Meta rekomandon përdorimin e skedarëve JPG, BMP, PNG, GIF ose TIFF për fotot, ose MOV dhe MP4 për videot. Madhësitë e skedarëve duhet të jenë më pak se 15 MB për imazhet, ndërsa videot duhet të jenë nën 4 GB dhe më pak se 240 minuta të gjata.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/28/facebook-nuk-funksionon-si-te-zgjidhni-problemet-me-te-zakonshme/