Facebook konsumon qëllimisht baterinë e smartfonëve

Fakti që përdorimi i aplikacionit Facebook mund të ndikojë në jetëgjatësinë e baterisë së telefonit inteligjent është një debat i ndezur që ka vazhduar që nga kohra të lashta, ka nga ata që argumentojnë se është fajtori kryesor i ngecjes së karikimit për celularët dhe ata që në vend të saj është i mendimit të kundërt. Megjithatë, për të konfirmuar tezën e parë, së fundmi mendoi George Hayward, një ish-punonjës i rrjetit të famshëm social, i cili do të kishte akses në një dokument të brendshëm që përshkruante gjënë.

Facebook dhe praktika e negative testing
Më konkretisht, Facebook do të jetë në gjendje të shfrytëzojë një procedurë të quajtur “testim negativ”, i cili lejon rrjetin social të ndërhyjë nga distanca në konsumin e aplikacionit të tij, duke e rritur atë në mënyrë të ekzagjeruar në mënyrë që të testojë veçoritë pa u larguar përdoruesi. Testet lidhen me aspekte të tilla si shpejtësia e ekzekutimit të aplikacionit dhe ngarkimi i imazheve.

Kryerja e këtyre testeve shkakton konsumim të tepruar nga aplikacioni Facebook dhe mund të rezultojnë të jenë gjithashtu të rrezikshëm pasi mund të shkaktojnë shkarkim jonormal të telefonit inteligjent, i cili, për rrjedhojë, mund të gjendet në gjendjen që të mos jetë më në gjendje ta përdorë atë pikërisht për kjo është arsyeja dhe për këtë arsye nuk mund të kryeni operacione potencialisht të rëndësishme, të tilla si, për shembull, bërja e një telefonate urgjente.

Duke thënë se ishte kundër praktikës së lartpërmendur, George Hayward do të ishte hequr nga Facebook dhe do të kishte ngritur një padi kundër kompanisë, të cilën megjithatë ai më pas duhej të tërhiqej pasi çështja iu referua arbitrazhit.

I pyetur për këtë çështje, Meta nuk ka dhënë asnjë koment për momentin, por ka shumë gjasa që të ketë zhvillime të tjera në ditët në vijim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/30/facebook-konsumon-qellimisht-baterine-e-smartfoneve/