Facebook arrin në 2 miliardë përdorues aktivë

Meta ka publikuar së fundmi rezultatet e financuara për tremujorin e katërt 2022, duke habitur investitorët, pasi ato janë mjaft pozitive në shumë aspekte. Qarkullimi është në fakt më i lartë se sa pritej, por edhe më shumë janë përdoruesit aktivë të përditshëm në Facebook, të cilët tani janë në 2 miliardë: ky është një moment historik.

Facebook: rekord prej 2 miliardë përdoruesve aktivë në ditë
Kështu, tremujorin e kaluar, përdoruesit e rrjetit të famshëm social u rritën me 16 milionë të tjerë, një shifër që nuk është aspak e parëndësishme nëse marrim parasysh se Facebook vazhdon të rritet pothuajse 20 vjet pas debutimit të tij.

Ne raportojmë më poshtë, në formë të përkthyer, një fragment nga deklarata zyrtare e Mark Zuckerberg në lidhje me këtë.

“Komuniteti ynë vazhdon të rritet dhe unë jam i kënaqur me angazhimin e fortë në aplikacionet tona. Facebook sapo arriti arritjen e 2 miliardëve aktivë në ditë. Përparimi që po bëjmë në motorin tonë të zbulimit të AI dhe Reels janë shtytësit kryesorë të kësaj arritjeje Përtej kësaj, fokusi ynë kryesor në vitin 2023 do të jetë efikasiteti dhe ne do të fokusohemi të bëhemi një organizatë më e fortë dhe më e shkathët.”

Edhe nëse Facebook nuk është platforma e parë në pronësi të Meta që arrin 2 miliardë përdorues (për ata që nuk e mbajnë mend, i pari ishte WhatsApp në 2020), të dhënat në fjalë tregojnë qartë se burimi kryesor i të ardhurave nga reklamat e kompanisë ai është ende në rritje, megjithëse muajt e fundit kanë qenë paksa të trazuar, me shkurtime të konsiderueshme në biznes dhe personel.

Megjithatë, në përgjithësi, Meta regjistroi të ardhura prej 32.17 miliardë dollarësh, me një rënie prej 4% nga viti në vit. Në vend të kësaj, të ardhurat neto ranë 55% në 4.65 miliardë dollarë pasi kostot u rritën 22% nga viti në vit. Megjithatë, mbani në mend se grupi kishte paralajmëruar tashmë se shitjet e tremujorit të katërt mund të bien deri në 10%.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/02/facebook-arrin-ne-2-miliarde-perdorues-aktive/