Elon Musk zëvendëson ikonën e Twitter me atë të Dogecoin

Gjithçka ndodhi brenda natës, për disa orë, por mjaftoi që Dogecoin të shpërthejë sërish. Përdoruesit e Twitter që u lidhën me rrjetin social mbrëmjen e djeshme, me siguri do të kenë vënë re praninë e një ikone të re në rrjetin social, që paraqet simbolin Dogecoin.

Në fakt, Shiba Inu ka zënë vendin e zogut blu të Twitter-it, me zgjedhjen e administratorit Elon Musk i cili ndodhet në gjykatë për një çështje që lidhet me kriptomonedhën e qenit. Avokatët e pronarit të Tesla-s sapo depozituan një deklaratë në të cilën ata e përcaktojnë Dogecoin si “një kriptomonedhë legjitime që vazhdon të mbajë një kapitalizim tregu prej afro 10 miliardë dollarësh”, dhe se tweet-et e publikuara më parë nga Musk ishin të lidhura pikërisht me fuqinë e monedhës virtuale.

Vetëkuptohet se zgjedhja e veçantë e Elon Musk bëri që vlera e Dogecoin të rritet në qiell, e cila tani po tregtohet me 0,09899 dollarë, 26% më shumë se 24 orë më parë. Kapitalizimi i përgjithshëm i Dogecoin ka tejkaluar kryesisht 13 miliardë dollarë dhe është në 13.750 miliardë në kohën e shkrimit, si dhe vlera e tregtimit të 24 orëve të fundit e cila raportoi një +532.42%.

Ndërkohë ditën e djeshme u përhap lajmi se New York Times nuk pranoi të paguante çekun blu të Twitter-it, gjë që ka shkaktuar jo pak polemika.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/04/elon-musk-zevendeson-ikonen-e-twitter-me-ate-te-dogecoin/