Elon Musk tallet me Apple për Vision Pro

Elon Musk, themeluesi i Tesla dhe SpaceX, nuk humbi rastin të bënte shaka me Vision Pro të Apple, pajisjen e realitetit të shtuar që kompania Cupertino pretendohet se po zhvillon. Në një postim në Twitter të postuar më 9 qershor, Musk shkroi: “Nuk ju duhen 3,500 dollarë për realitetin e shtuar. Thjesht dilni nga shtëpia dhe blini disa kërpudha halucinogjene prej 20 dollarësh.”

Elon Musk kritikon çmimin e Vision Pro të Apple
Referenca është për çmimin që sipas disa thashethemeve do të kishte shikuesi i Apple, i cili duhet të lansohej në vitin 2023. Do të ishte një produkt i nivelit të lartë, i pajisur me dy ekrane 8K, sensorë të avancuar dhe një dizajn elegant. Shikuesi i Apple do të kishte gjithashtu një funksion të realitetit të përzier, i cili do të lejonte që elementët virtualë të mbivendosen në botën reale.

Musk është i njohur për batutat e tij sarkastike në rrjetet sociale, shpesh të lëvizur ndaj konkurrentëve apo kritikëve të tij. Në të kaluarën, ai ka tallur Facebook-un për përfshirjen e tij në skandalin e Cambridge Analytica, e quajti një nga shpëtimtarët e fëmijëve të bllokuar në një shpellë në Tajlandë “pedofil” dhe sfidues Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbime pasi dek laroi në Tajlandë. mënyrë të rreme se do të tërhiqte Teslën nga çanta. .

Elon Musk ka teorikisht skepticizmin e tij për realitetin dhe do të jetë virtual, duke qenë se ata janë të manipuluar dhe argumentuar nga realiteti i botës. Në një intervistë të vitit 2017, ai tha: “Unë nuk mendoj se duan vërtet të vërtetë në një simulim”.

Megjithatë, Elon Musk nuk është i huaj për botën e realitetit të shtohet dhe virtuale. Kompania e tij Neuralink është duke punuar në një ndërfaqe tru-kompjuter që mund t’ju lejojë të kontrolloni mendimin tuaj. Për më shumë, Tesla ka patentuar një sistem realiteti për t’u regjistruar në atë që ndërtojnë makinat e saj elektrike.

Drejtoria e Përgjithshme e Nuk i Tesla-s është i vetmi që më tallet me shikuesin e Apple. Edhe Mark Zuckerberg, themeluesi i Metës (ish-Facebook), theksoi se çmimi i pajisjeve do të ishte shumë i lartë për të bërë atë të aksesueshëm për publikun e gjerë. Meta është një lojtar kryesor në fushën e realitetit të plotë dhe virtual, me kufjet e saj Oculus dhe platformat e saj sociale si Horizon dhe Workplace.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/10/elon-musk-tallet-me-apple-per-vision-pro/