Elon Musk: “Së shpejti algoritmi i ri i Twitter”. Ja çfarë është dhe çfarë mund të ndryshojë

Elon Musk vazhdon të mendojë për lajme dhe përmirësime me të cilat mund të përditësojë rrjetin e tij social Twitter. Pas shenjave të ngjyrave dhe abonimeve të ndryshme, ja ku vjen njoftimi i një algoritmi të ri që duhet të bëjë ndryshime të rëndësishme.

Këto janë ende thashetheme, kështu që ne ende nuk kemi asgjë të sigurt, por shefi i Tesla-s, i cili kohët e fundit tha se ishte gati të largohej nga Twitter dhe të fillonte kalimin në një CEO të ri, ka çdo synim të modernizojë rrjetin e famshëm social me blutë. zog.

Me sa duket ditët e fundit miliarderi afrikano-jugor do t’i ishte drejtuar një ekipi prej 80 inxhinierësh kompjuterikë për të marrë një rikonfigurim të algoritmit të Twitter. Po flasim për atë sistem që menaxhon dukshmërinë e postimeve në mediat sociale dhe reklamat.

Duket se ata po mendojnë të kalojnë në modelin e fjalëve kyçe, siç ndodh në Google dhe shumë motorë të tjerë kërkimi. Prandaj, algoritmi duhet të fillojë të bazohet në fjalët kyçe të përdorura nga përdoruesi dhe kërkimet e tij, sesa në analizën e aktiviteteve dhe profilit të tij, siç është tani. Disa janë skeptikë, sepse një model i tillë vështirë se ka funksionuar kur aplikohet në rrjetet sociale, por Musk shkon në rrugën e tij.

“Përgatituni të zhgënjeheni kur algoritmi ynë të bëhet me kod të hapur javën e ardhshme dhe do të përmirësohet me shpejtësi”, është përgjigja që CEO i Twitter-it i dha një përdoruesi, duke njoftuar algoritmin e ri.

Musk, në thelb, ka çdo synim për ta bërë Twitter një platformë me burim të hapur. “Open source është rruga përpara për të zgjidhur besimin dhe efektivitetin,” tha ai në një takim të fundit, siç raportohet nga Businessinsider.com. I njëjti bashkëthemelues dhe ish-CEO i Twitter Jack Dorsey ishte shprehur në këtë kuptim në të kaluarën.

Pastaj ka zërat se algoritmi i ri do të shërbente gjithashtu për t’i bërë postimet e Elon Musk më të dukshme, në mënyrë që të paktën 90% e 130 milionë a më shumë ndjekësve të tij të jenë në gjendje të shohin tweet-et e tij.

Ndërsa pronari i Tesla-s vazhdon të punojë në rrjetin e tij social, pushimet nga puna, të cilat u ndërprenë në janar, gjithashtu duket se kanë rifilluar. Sipas raporteve nga The Verge, shkurtimet e personelit do të kishin rifilluar dhe do të pushoheshin nga puna në veçanti disa punonjës në sektorin e shitjeve dhe zhvillimit të softuerit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/24/elon-musk-se-shpejti-algoritmi-i-ri-i-twitter-ja-cfare-eshte-dhe-cfare-mund-te-ndryshoje/