Elon Musk për ChatGPT dhe AI: “është një nga rreziqet më të mëdha për të ardhmen e qytetërimit”

Disa ditë pas deklaratave të Bill Gates për ndikimin e AI, vijnë edhe ato të Elon Musk, miliarderit që bashkëthemeloi OpenAI (kompania pas ChatGPT). Me rastin e Samitit të Qeverisë Botërore në Dubai, CEO i Twitter ka ngritur alarmin.

Siç raportohet nga CNBC, në fakt, numri një i Tesla dhe SpaceX shpjegoi se inteligjenca artificiale përfaqëson një nga “risqet më të mëdha për të ardhmen e qytetërimit” dhe duke folur për ChatGPT i cili tani është bërë viral dhe është integruar gjithashtu në Bing nga Microsoft. , tha se “është edhe e mirë edhe e keqe. Ajo premton shumë dhe ka aftësi të mëdha, por këto përkojnë me rrezik të madh”.

Musk shpjegoi gjatë samitit se chatbot u tregoi të gjithëve “sa e avancuar është bërë AI” gjatë viteve. Tani ajo ka rënë në sy të të gjithëve falë një ndërfaqeje përdoruesi të aksesueshme për shumicën e njerëzve, por kjo nuk ishte e disponueshme më parë dhe shumë prej tyre me sa duket nuk e kishin vënë re përparimin e regjistruar.

Sipërmarrësi ndau gjithashtu shqetësimet e Sam Altman të OpenAI dhe tha se “ne duhet të rregullojmë sigurinë e AI. Mendoj se në fakt është një rrezik më i madh për shoqërinë sesa makinat, aeroplanët apo ilaçet”. Sipas Musk, rregullimi i AI mund ta ngadalësojë atë, por gjithashtu të sjellë përfitime për të gjithë.

Edhe në të kaluarën, Elon Musk ishte shprehur kundër rreziqeve të AI, me paralajmërime pak a shumë të qarta për komunitetin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/elon-musk-per-chatgpt-dhe-ai-eshte-nje-nga-rreziqet-me-te-medha-per-te-ardhmen-e-qyteterimit/