Elon Musk merr “një pjesë të OpenAI”: domeni AI.com ridrejtohet te xAI

A ju kujtohet fillimi i kompanisë së re xAI të Elon Musk në korrik 2023? Epo, tani edhe kjo e fundit ka një “pjesë OpenAI”, jo në kuptimin e organizatës së Sam Altman, por një domen që më parë ishte i lidhur me ChatGPT.

Më saktësisht, siç raportohet edhe nga TechCrunch dhe Gizmodo, domeni AI.com, i cili siç mund ta imagjinoni ka gjithashtu një vlerë të caktuar (pasi i referohemi shkronjave që lidhen me “Inteligjencën Artificiale”, ose “Inteligjencën Artificiale”), duket se është tani në duart e Elon Musk dhe bashkëpunëtorëve, sesa në ato të OpenAI.

Në fakt, nëse në shkurt 2023 AI.com u ridrejtua në ndërfaqen e internetit të chatbot-it ChatGPT (OpenAI në fakt nuk e konfirmoi kurrë zyrtarisht se kishte blerë domenin), tani thjesht përpiquni të futni shkronjat fatale në shiritin e URL-së së shfletuesit tuaj të besuar në ridrejtohuni te x.ai, portali zyrtar i kompanisë së re të Elon Musk. Me pak fjalë, duket se blerja e domenit të lidhur me botën e inteligjencës artificiale është një tjetër mashtrim nga sipërmarrësi.

I referohet një domeni me vlerë të përllogaritur miliona dollarë, ndaj duket se Musk ka vendosur të mos kursejë asnjë shpenzim edhe në këtë fushë (edhe pse në realitet nuk është e qartë nëse ka qenë vetë ai që ka bërë blerjen dhe nëse dikush tjetri që arriti të përvetësonte domenin më pas vendosi të ridrejtohej te xAI: duke pasur parasysh vlerën e së tërës, megjithatë, nuk janë të paktë ata që mendojnë se është drejtpërdrejt një lëvizje e Musk dhe bashkëpunëtorëve të tij).

Për pjesën tjetër, duhet theksuar se meqenëse shpallja e xAI, që kujtojmë se është një realitet që synon “të kuptojë natyrën e vërtetë të universit”, ky është në fakt “update” e parë për të tërhequr vëmendjen në lidhje me biznesin e kompanisë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/05/elon-musk-merr-nje-pjese-te-openai-domeni-ai-com-ridrejtohet-te-xai/