Elon Musk: Brenda vitit 2024, X do të zëvendësojë aplikacionet bankare

Elon Musk së fundmi ka prezantuar funksionin që ju lejon të bëni thirrje audio dhe video. Gjëja tjetër e madhe mund të jetë banka. Sipas pronarit të kompanisë kaliforniane, X do të zëvendësojë aplikacionet bankare duke lejuar transferimin e parave midis përdoruesve.

Nuk do të keni nevojë për një llogari bankare
Elon Musk ka deklaruar në disa raste se qëllimi i tij është të transformojë X në një “aplikacion për gjithçka” (si WeChat në Kinë). Gjatë një takimi me punonjësit (Musk ishte i lidhur nga shtëpia e tij në Teksas) ideja u përsërit, duke shtuar detaje të tjera.

X do të bëhet një platformë për shkëmbimin e parave dhe tregtimin e aksioneve. Në praktikë do t’ju lejojë të menaxhoni “të gjithë jetën tuaj financiare” pa pasur një llogari bankare. Musk konfirmoi se ka kërkuar licencat e nevojshme për të qenë në gjendje të ofrojë shërbime financiare. Synimi është të merren të gjitha lejet në muajt e ardhshëm. Karakteristikat bankare pritet të prezantohen deri në fund të vitit 2024.

Musk tha se X do të ofrojë veçori të pritshme për PayPal, por të cilat nuk u prezantuan kurrë nga eBay pas blerjes. PayPal lindi nga bashkimi midis Confinity dhe X.com, një kompani e themeluar nga Musk në 1999 (kjo është arsyeja pse emri Twitter u ndryshua në X).

Musk gjithashtu komunikoi disa të dhëna: mbi 500 milionë postime dhe mbi 100 miliardë përshtypje në ditë. Sipas Wall Street Journal, përdoruesit aktivë të përditshëm, numri i shkarkimeve të aplikacioneve dhe të ardhurat nga reklamat janë ulur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/27/elon-musk-brenda-vitit-2024-x-do-te-zevendesoje-aplikacionet-bankare/