E3 2023 pa Sony, Microsoft dhe Nintendo?

I planifikuar nga 13 deri më 16 qershor, ngjarja E3 2023 duhet të bashkojë emrat më të rëndësishëm në industrinë e lojërave në Los Angeles: ose të paktën ky është qëllimi i organizatorëve. Sidoqoftë, përdorimi i kushtëzimit është i domosdoshëm, pasi tre emra të mëdhenj si Sony, Microsoft dhe Nintendo mund të zgjidhnin të mos merrnin pjesë. Për të folur për këtë është redaksia e IGN.

Sony, Microsoft dhe Nintendo mungojnë në E3 2023?
Për Electronic Entertainment Expo do të ishte edicioni i parë i pranishëm që nga viti 2019, pas ndalesës së gjatë të imponuar nga pandemia globale. Emërimi, siç e dinë mirë entuziastët dhe të brendshëm, ka qenë gjithmonë një mundësi për të mësuar mbi të rejat më të fundit në këtë sektor dhe për të marrë pjesë në njoftime të rëndësishme. Ajo është vënë në skenë në qytetin kalifornian që nga viti 1995.

I pari që sugjeroi mundësinë e anashkalimit të ngjarjes ishte Phil Spencer javën e kaluar. Konfirmimi i një vitrinë të planifikuar për verën ka ardhur nga numri një i divizionit Xbox, por pa asnjë tregues të vendndodhjes dhe kohës së saktë. Në një intervistë, ai deklaroi se do të zhvillohet në kohën më të përshtatshme për shtypin dhe përdoruesit. Me pak fjalë, ai nuk u mërzit.

Edhe për Sony nuk do të ishte mungesa e parë, pasi që në vitin 2019 ka zgjedhur të mos marrë pjesë në event. Sa i përket Nintendo-s, megjithatë, kompania mund të ketë zgjedhur të mos e ndajë skenën me realitete të tjera disa javë larg asaj që është ndoshta fillimi i saj më i rëndësishëm i vitit 2023, debutimi i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom i planifikuar për në 12 maj. .

Duhet thënë se, vitet e fundit, E3 Expo ka humbur të paktën një pjesë të tërheqjes së saj, duke i lënë vendin ngjarjeve të tjera të industrisë si The Game Awards dhe Summer Game Fest (të dyja të krijuara nga Geoff Keighley), kjo e fundit e organizuar pikërisht në gjysmën e parë të qershorit. Në çdo rast pritet konfirmimi nga të tre grupet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/31/e3-2023-pa-sony-microsoft-dhe-nintendo/