Dodge Charger Daytona: një makinë elektrike ndryshe nga të tjerat

Dodge ka zbuluar makinën e re elektrike Charger Daytona, e cila do të mbërrijë verën e ardhshme në variantin me dy dyer, ndërsa versioni me katër dyer do të pasojë në pjesën e parë të vitit 2025. Fjala është për një makinë që do të zërë vendin e Charger dhe Challenger portreti, një makinë sportive 680 HP me disa mënyra drejtimi, duke përfshirë Drift dhe Donut. Nëse këto të fundit ju lejojnë të personalizoni këndet e lëvizjes, do të ketë gjithashtu një modalitet PowerShot, i cili siguron një rritje shtesë prej 41 HP gjatë përshpejtimit.

Charger Daytona do të arrijë në variantet R/T dhe ScatPack, të cilat ndryshojnë përkatësisht në vlerat e çift rrotullues prej 548 Nm dhe 850 Nm. R/T do të gëzojë një fuqi prej 503 HP ndërsa ScatPack, siç parashikohet, do të jetë rreth 680 CV. Të dy do të përdorin një motor elektrik të dyfishtë, ku një njësi do të vendoset në boshtin e përparmë dhe një tjetër në boshtin e pasmë. Përshpejtimi nga 0 në 100 km/h do të jetë për 4.7 sekonda, me shpejtësi maksimale 220 km/h, në rastin e R/T, ndërsa do të arrihet për 3.3 sekonda, me shpejtësi maksimale prej 216 km/h. h, me ScatPack.

Duke përdorur platformën STLA Large të markës, Daytona e re përdor motorë sinkron me magnet të përhershëm 250 kW, një për çdo aks, duke krijuar një sistem standard të lëvizjes me të gjitha rrotat. Njësia e lëvizjes së përparme shkëput fuqinë te rrotat dhe përmirëson diapazonin dhe efikasitetin në varësi të mënyrës së drejtimit, ndërsa njësia e pasme përmban një diferencial mekanik me rrëshqitje të kufizuar për tërheqje më të mirë kur dilni nga kthesat. Gjithashtu standarde vetëm për vitin e parë është paketa më e madhe e frenave e ofruar ndonjëherë në një Dodge, e përbërë nga kalibrat Brembo me 6 piston përpara dhe 4 piston të pasëm që mbërthehen në rotorët 16 inç.

Dodge ka një histori të gjatë të prodhimit të makinave muskulare, automjeteve të karakterizuara nga motorë të fuqishëm dhe estetikë të guximshme dhe të veçantë. Dodge Challenger dhe Dodge Charger janë dy shembuj të shquar të makinave muskulore që kanë fituar një ndjekës besnik gjatë viteve. Dhe kjo do të pasqyrohet gjithashtu në Dodge Charger Daytona, format e të cilit do të kujtojnë të kaluarën e makinës muskulore të markës, pavarësisht se janë të kombinuara me shtytje elektrike.

Duke kombinuar elementë katrorë me pjesë të lakuara, Dodge Charger Daytona do të ofrojë gjithashtu një çati të pjerrët në fund dhe harqe të gjera të rrotave që do t’i ngjajnë më shumë Challengers moderne. Për më tepër, Charger Daytona do të ofrojë një bagazh 644 litra.

Megjithëse CEO i Dodge, Tim Kuniskis thotë se ai “nuk është i interesuar për autonominë dhe efikasitetin”, sepse me sa duket me këtë model ata duan të fokusohen në diçka tjetër, arkitektura 400 volt e Dodge Charger Daytona mbështet një shpejtësi maksimale të karikimit të shpejtë prej 183 KW në DC. dhe, me karikuesin e bashkangjitur 350 KW, bateria e Charger Daytona ngarkon nga 20 në 80% në afërsisht 28 minuta.

Charger Daytona 2024 ka një distancë prej afërsisht 500 km në versionin R/T dhe afërsisht 420 km për ScatPack me performancë më të lartë. Paketa e baterive litium-jon nikel-kobalt-alumini furnizohet nga Samsung e importuar nga Koreja e Jugut për vitin e parë të disponueshmërisë së Charger Daytona. Makina do të ndërtohet në Windsor, Ontario, Kanada, dhe do të kushtojë rreth 50,000 dollarë në modelin bazë dhe rreth 70,000 dollarë për modelin ScatPack.

Pajisjet standarde, megjithatë, përfshijnë një grup instrumentesh dixhitale 10.3 inç të përafruar horizontalisht me një ekran me prekje 12.3 inç me Apple CarPlay dhe Android Auto, si dhe një karikues celularësh me valë. Teknologjia standarde e ndihmës së shoferit përfshin frenimin automatik të urgjencës me zbulimin e këmbësorëve, kontrollin aktiv të korsisë, kontrollin adaptiv të lundrimit në ndalesë, monitorët e pikave të verbër dhe ndjekjen e vëmendjes së shoferit.

The post Dodge Charger Daytona: një makinë elektrike ndryshe nga të tjerat appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/06/dodge-charger-daytona-nje-makine-elektrike-ndryshe-nga-te-tjerat/