Dell: Pushime nga puna për 6650 punonjës

Fatkeqësisht është koha për pushime nga puna edhe për Dell. Për të kapërcyer periudhën e pafavorshme që po prek elektronikën e konsumit në nivel global, veçanërisht për shkak të inflacionit dhe tkurrjes së kërkesës si pasojë, shumëkombëshe e njohur amerikane – si Spotify, Alphabet (kompania mëmë e Google), Microsoft, Amazon, Meta (një grup që kontrollon, ndër të tjera, Facebook dhe Instagram), Twitter dhe PayPal – njoftoi shkarkimin e 6650 punonjësve.

Dell: pushime nga puna për 5% të fuqisë punëtore globale
Lajmi i keq u njoftua orët e fundit nga Jeff Clarke, Zëvendës Kryetar dhe Bashkë-Shef Operativ i Dell, i cili shpjegoi momentin e vështirë të kompanisë me një letër në të cilën ai komunikon lëvizjet për tejkalimin e krizës.

Nuk ka numra në letër, por sipas Bloomberg, 55% e të ardhurave të Dell vijnë nga shitjet e laptopëve dhe desktopëve. Si rezultat, vendimi për të shkurtuar më tej shpenzimet duke hequr dorë nga fuqia punëtore është i dhimbshëm për punonjësit e përfshirë, por i nevojshëm në të njëjtën kohë. Dell ka provuar masa alternative duke bllokuar punësimin ose kufizuar udhëtimin e punonjësve, por ato nuk kanë ndihmuar, duket se.

“Fatkeqësisht disa nga ekipi ynë do të largohen nga kompania. Nuk ka vendim më të vështirë se ky, por ne duhej ta merrnim atë për shëndetin dhe suksesin tonë afatgjatë. Ne do t’i mbështesim të prekurit ndërsa ata lëvizin diku tjetër.”

Bloomberg vlerëson gjithashtu se pushimet nga puna në fjalë arrijnë në rreth 5% të fuqisë punëtore globale dhe me këto shkurtime, stafi i Dell do të arrijë nivelin më të ulët të gjashtë viteve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/06/dell-pushime-nga-puna-per-6650-punonjes/