Dashlane do të ruajë passkey me Android 14

Dashlane ka njoftuar se do të mbështesë krijimin, ruajtjen dhe sinkronizimin e passkey me ardhjen e Android 14. Ky funksion i fundit do të jetë i disponueshëm falë versionit të ri të sistemit operativ celular. Shtëpia e softuerit tashmë mbështet passkey në desktop përmes shtesës për Chrome dhe shfletues të tjerë të bazuar në Chromium.

Passkeys në Dashlane
Google lëshoi ​​​​në shkurt të parën Parashikim të Zhvilluesit të Android 14. Një nga risitë lejon aplikacionet e palëve të treta të menaxhojnë passkey , një metodë e re vërtetimi që shmang përdorimin e fjalëkalimeve dhe për këtë arsye eliminon rreziqet që lidhen me phishing. Të dy Apple dhe Google mbështesin çelësat e kalimit duke sinkronizuar me Google Password Manager për Android dhe iCloud Keychain.

Android 14 është versioni i parë i sistemit operativ që do të lejojë Dashlane të menaxhojë passkey, pra pa përdorur menaxherin e fjalëkalimeve të Google. Në video mund të shihni procedurën e thjeshtë të krijimit dhe përdorimit të një çelësi (në thelb ju duhet vetëm një adresë emaili).

Passkey ruhet në kasafortën e Dashlane dhe përdoret për t’u identifikuar në sajt ose aplikacione në lidhje me gjurmën e gishtit ose kodin PIN të pajisjes suaj. Kur përdoruesi krijon një çelës, Dashlane gjeneron një çift çelësash asimetrik. Ai privat ruhet në kasafortën e pajisjes, ndërsa ai publik shtyhet në sajt ose aplikacion.

Mbështetja e fjalëkalimit për aplikacionet e palëve të treta pritet me lëshimin përfundimtar të Android 14 në gusht. Versioni i ri i Dashlane do të dalë në të njëjtën kohë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/06/dashlane-do-te-ruaje-passkey-me-android-14/