Chrome dhe AI, mbërrin “Help me write”: si funksionon

Vitin e kaluar, Google prezantoi veçorinë Ndihmo të shkruaj në aplikacionet Android, iOS dhe iPadOS të Gmail. Tani ai bën të njëjtën gjë me shfletuesin Chrome në kompjuterët me sisteme operative Windows dhe macOS, duke zgjeruar kështu gamën e veprimit në pothuajse çdo faqe interneti. Emri i zgjedhur tashmë është mjaft shpjegues në vetvete për të kuptuar dobinë e tij: ai shfrytëzon potencialin e Inteligjenca artificiale gjeneruese për të ndihmuar përdoruesin të shkruajë tekste të shkurtra. Kështu e përshkruan faqja e dedikuar e mbështetjes zyrtare (në formë të përkthyer).

Mund të merrni këshilla për të shkruar ose përsosur tekstin ekzistues, kudo në ueb, me Ndihmo të shkruaj. Mund t’ju ndihmojë të shkruani përmbajtje të shkurtër, të tilla si komente ose sondazhe.

“Help me write” nga Google mbërrin në Chrome
Debutimi u zhvillua me versionin 122 të shfletuesit, i sapo lëshuar në mishërimin e tij përfundimtar. Në imazhin e mëposhtëm, marrë nga blogu zyrtar, një shembull se si mund të mbështesë përdoruesit, në këtë rast specifik për dërgimin e një kërkese në lidhje me check-in në një akomodim të rezervuar. Mund të zgjidhni gjatësinë e rezultatit që do të krijohet dhe tonin e zërit të mesazhit.

Siç është shkruar tashmë, për momentin funksionaliteti është ende në fazën eksperimentale dhe i aksesueshëm vetëm në Shtetet e Bashkuara, nga përdoruesit të paktën 18 vjeç që kanë vendosur gjuhën angleze si parazgjedhje. Për ta aktivizuar atë, duhet të hapni menunë kryesore (përmes butonit me tre pika që ndodhet në këndin e sipërm djathtas të ndërfaqes), të hyni në Cilësimet dhe të zgjidhni AI eksperimentale. Pasi të bëhet kjo, artikulli Më ndihmo të shkruaj do të shfaqet në menynë e kontekstit të shfaqur pas një klikimi të djathtë në çdo fushë teksti.

Nuk dihet nëse dhe kur do të shpërndahet në versionin përfundimtar dhe/ose globalisht. Pasi të jetë në dispozicion edhe nga ne, në italisht duhet të quhet Ndihmo më të shkruaj. Thënë kjo, ky është një tjetër demonstrim se si Google synon të integrojë gjithnjë e më shumë mjete gjeneruese të inteligjencës artificiale në produktet dhe shërbimet e tij.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/23/chrome-dhe-ai-mberrin-help-me-write-si-funksionon/