ChatGPT në Android: kur do të mbërrijë aplikacioni?

Dje, OpenAI njoftoi disponueshmërinë e aplikacionit zyrtar ChatGPT iOS, të shpërndarë në platformën App Store për shkarkim falas për iPhone dhe iPad, duke premtuar se ai Android do të arrijë së shpejti, por pa specifikuar një datë të saktë të lëshimit. Për momentin, formulimi i një parashikimi nuk është i mundur, por fjalia që mbyll postimin premton mirë.

Përdoruesit e Android, ju jeni të radhës! ChatGPT vjen së shpejti në pajisjet tuaja.

Kur do të lancohet aplikacioni ChatGPT Android?
Duke marrë parasysh konkurrencën që nuk ka ndërmend të qëndrojë duarkryq (duke filluar nga Google Bard dhe evolucionet e tij më të fundit), mund të imagjinojmë se nuk do të kalojë shumë kohë para se ta shohim atë të shfaqet në katalogun e Google Play. Organizata e udhëhequr nga Sam Altman e di se sa thelbësore është të mos qëndrosh në dafinat e suksesit dhe famë të fituar deri më tani, duke vazhduar të investojë në risitë që do të zbatohen dhe për të arritur një bazë gjithnjë e më të madhe përdoruesish.

Aplikacioni celular i mollës së kafshuar për telefonat inteligjentë dhe tabletët përfshin veçori të tilla si Whisper, sistemin e njohjes së të folurit me burim të hapur për dërgimin e kërkesave me zë dhe sinkronizimin e bisedave midis pajisjeve të lidhura me llogarinë. Natyrisht, për ata që kanë zgjedhur të zhyten në portofolin e tyre dhe të abonohen në abonimin Plus, ka akses të plotë në potencialin e GPT-4 dhe pritshmëri më të ulëta për të marrë përgjigje.

Në çdo rast, qasja në ChatGPT në një pajisje Android është e mundur, edhe pa lëshimin e aplikacionit zyrtar nga OpenAI: gjithçka që duhet të bëni është të hapni shfletuesin dhe të shkoni në adresën chat.openai.com, më pas të ekzekutoni hyrjen dhe të filloni të ndërveproni me chatbot.

Për sa i përket iOS-it për iPhone dhe iPad, duhet të saktësohet se për momentin është lançuar vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai do të arrijë në vende të tjera brenda javëve të ardhshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/20/chatgpt-ne-android-kur-do-te-mberrije-aplikacioni/