ChatGPT, GPT-5 është ende larg. Sam Altman: “Shqetësimet janë marrëzi”

Pavarësisht thashethemeve se GPT-5 do të vinte deri në fund të vitit, bashkëthemeluesi dhe CEO i OpenAI Sam Altman e ka mohuar atë. CEO, duke folur në një ngjarje të MIT, tha se kompania aktualisht nuk po zhvillon apo trajnon GPT-5.

Përgjigja erdhi ndërsa diskutohej letra e nënshkruar nga Elon Musk dhe ekspertë të tjerë të AI, të cilët kishin kërkuar ndalimin e zhvillimit të sistemeve të inteligjencës artificiale më të fuqishme se GPT-4 për të paktën gjashtë muaj. Altman tha se letrës “i mungon pjesa më e madhe e nuancës teknike rreth asaj se ku kemi nevojë për pauzë” dhe shpjegoi se OpenAI aktualisht nuk po trajnon GPT-5 dhe “ne nuk do ta bëjmë këtë për një kohë,” kjo është arsyeja pse shqetësimet ” janë pak budallenj.”

CEO i ri pak më vonë shpjegoi se OpenAI aktualisht po fokusohet në aspekte të tjera përveç GPT-4, “të cilat mendoj se kanë të gjitha llojet e problemeve të sigurisë që është e rëndësishme të adresohen dhe të cilat janë përjashtuar plotësisht nga letra”.

Shqetësimet e ekspertëve do të shtohen pas publikimit të ChaosGPT, inteligjencës së keqe artificiale që ka hapur rrugën e saj në formën e boteve që i ka vendosur vetes si qëllim shkatërrimin e njerëzve dhe njerëzimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/14/chatgpt-gpt-5-eshte-ende-larg-sam-altman-shqetesimet-jane-marrezi/