ChatGPT është bërë më i zgjuar: këto janë të rejat e fundit të chatbot-it

OpenAI, organizata e njohur kërkimore për inteligjencën artificiale, nuk ndalet në zhvillimin e saj dhe e bën ChatGPT gjithnjë e më inteligjent. Qëllimi i tij kryesor është të përmirësojë përvojën e përdorimit të chatbot-it për ta bërë kapacitetin e sistemit gjithnjë e më interesant, intuitiv dhe të shpejtë. Për këtë arsye, OpenAI vazhdon të përsosë dhe përmirësojë ChatGPT, chatbot i bazuar në GPT-4, modeli më i fuqishëm i gjuhës gjeneruese në botë, për të arritur biseda gjithnjë e më të rrjedhshme dhe produktive. Përditësimet e gushtit e transformuan ChatGPT në asistentin personal të përsosur, me veçori si: shembuj të shpejtë, përgjigje të sugjeruara, ngarkime të shumta skedarësh dhe faqe të re identifikimi.

ChatGPT: evolucioni i chatbot
OpenAI ka prezantuar veçori për të përmirësuar përvojën e përdoruesit me shërbimin, duke përfshirë disa shembuj të kërkesave. Përdoruesi nuk ka gjithmonë në mendje pyetjen e duhur për chatbot, për këtë qëllim, për një bisedë gjithmonë tërheqëse, chatbot arrin të propozojë nxitje interesante, kreative për të dhënë ide dhe ide të reja. Por jo vetëm kaq, për të përmirësuar bisedën një tjetër përditësim interesant është ai i përgjigjeve të sugjeruara. ChatGPT do të ndihmojë përdoruesin të mësojë më shumë për një temë specifike, në praktikë do të japë disa sugjerime mbi përgjigjet, kjo lejon që biseda të vazhdojë në një mënyrë të rrjedhshme dhe tërheqëse. Për shembull, nëse përdoruesi i bën chatbot-it një pyetje për një temë specifike, chatbot-i është në gjendje të ofrojë opsione të ndryshme përgjigjeje, për të stimuluar dhe vazhduar bisedën në një mënyrë pothuajse krejtësisht të natyrshme, siç do të ndodhte me një person real. Më në fund, ka shkurtore të reja të tastierës për t’i bërë operacionet më të lehta dhe më të shpejta, duke përfshirë (Ctrl) + Shift + C për të kopjuar një bllok kodi dhe (Ctrl) + / për të parë listën e plotë.

Modeli i parazgjedhur i GPT-4 për përdoruesit plus
Për përdoruesit plus ka lajme interesante: tani e tutje, modeli i paracaktuar do të jetë GPT-4, më i avancuari dhe më i përditësuari i OpenAI. Kjo do të thotë që kur ata fillojnë një bisedë të re, chatbot do të kujtojë modelin e përzgjedhur më parë dhe nuk do të jetë më e nevojshme të kaloni nga GPT-3.5 në GPT-4. Përdoruesit Plus tani mund të ngarkojnë më shumë skedarë për të analizuar dhe komentuar nga ChatGPT. Kjo ju lejon të merrni informacione dhe sugjerime për lloje të ndryshme të dhënash, të tilla si tekste, imazhe, kode ose grafikë. Konkretisht, funksioni do të jetë i disponueshëm për versionin beta të Code Interpreter për të gjithë përdoruesit e Plus. Code Interpreter është një mjet që ju lejon të korrigjoni kodin, të testoni funksionet dhe të merrni sugjerime për të përmirësuar cilësinë dhe efikasitetin e kodit.

Funksioni eksperimental i OpenAI
Interpretuesi i kodit i ChatGPT është një veçori eksperimentale e chatbot OpenAI që ju lejon të ekzekutoni kodin Python drejtpërdrejt në bisedë. Është një interpretues Python që funksionon në një mjedis të sigurt dhe të izoluar, me pak hapësirë ​​​​në disk për ruajtjen dhe ngarkimin e skedarëve. Kod Interpreter mund të analizojë dhe vizualizojë të dhënat, të testojë dhe korrigjojë kodin, të gjenerojë përmbajtje krijuese dhe shumë më tepër, duke përdorur gjuhën natyrore ose vetë kodin. Për të përdorur Kod Interpreter, duhet të keni një abonim ChatGPT Plus dhe të aktivizoni modelin GPT-4, më i avancuari dhe më i përditësuari i OpenAI.

Aplikacioni zyrtar ChatGPT
Ndër risitë më të pritura me padurim në muajt e fundit është lëshimi i aplikacionit zyrtar ChatGPT për iOS dhe Android i cili ju lejon të bisedoni me chatbot shpejt dhe lehtë, pa pasur nevojë të përdorni shfletuesin. Aplikacioni zyrtar ChatGPT për iOS u lançua në maj 2023 si një shkarkim falas nga App Store. Në vend të kësaj, për sa i përket aplikacionit zyrtar ChatGPT për Android, ai u lançua në 7 gusht 2023 dhe mund të shkarkohet falas nga Google Play Store. Përdorimi i aplikacionit ChatGPT është shumë i thjeshtë, thjesht shkarkoni aplikacionin dhe identifikohuni përmes llogarisë tuaj Google ose Apple ose propozimeve të tjera për akses. Më pas, sapo të futeni në aplikacion, mund të filloni një bisedë, duke futur pyetjen në “Mesazhet” në fund, chatbot do të përgjigjet brenda pak sekondash. Aplikacioni zyrtar ju lejon të shmangni shkarkimin e aplikacioneve jozyrtare dhe të besueshme të palëve të treta. Përdorimi falas i aplikacionit mund të ketë kufizime, por është e mundur të abonoheni në një abonim me pagesë për të përfituar nga më shumë veçori dhe përditësime.

ChatGPT Enterprise: lajme të reja për kompanitë
OpenAI njoftoi jo vetëm përditësimet e ChatGPT, por edhe lëshimin e ChatGPT Enterprise, një version i fokusuar në ndërmarrje të chatbot-it të tij popullor bazuar në GPT-4, modeli më i fuqishëm i gjuhës gjeneruese në botë. ChatGPT Enterprise është risia që premton të revolucionarizojë mënyrën se si kompanitë komunikojnë, bashkëpunojnë dhe krijojnë vlera, duke ofruar një sërë veçorish të avancuara dhe të personalizueshme. Me synimin për të krijuar një mjet ideal për kompanitë por mbi të gjitha i përshtatshëm për të ndihmuar aktivitete të ndryshme, si shkrimi i emaileve, hartimi i dokumenteve, korrigjimi i kodit, analizimi i të dhënave apo edhe gjenerimi i përmbajtjes kreative. ChatGPT Enterprise premton siguri dhe privatësi dhe mbrojtje të ndjeshme të të dhënave për bizneset. Në të vërtetë, bisedat do të jenë të koduara dhe do të përdoren nga OpenAI për të trajnuar modelet e saj, duke garantuar kështu konfidencialitetin e përmbajtjes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/30/chatgpt-eshte-bere-me-i-zgjuar-keto-jane-te-rejat-e-fundit-te-chatbot-it/