ChatGPT: 100 milionë përdorues aktivë në dy muaj

Fakti që ChatGPT po ngjall shumë, në të vërtetë shumë kuriozitet tek përdoruesit nga e gjithë bota dhe tek kompanitë e IT-së është i qartë. Për chatbot-in e famshëm është folur praktikisht pa ndërprerje që nga fillimi i tij dhe gjithë kjo shumë muhabet ka lejuar që shërbimi OpenAI të arrijë pjesën e konsiderueshme të rreth 100 milionë përdoruesve aktivë në janar 2023.

ChatGPT: 100 milionë përdorues aktivë që nga fillimi
Të dhënat janë siguruar nga kompania e analizës Similar Web, sipas së cilës rreth 13 milionë vizitorë unikë kanë përdorur ChatGPT në janar 2023, duke dyfishuar të dhënat për dhjetor 2022.

Kjo është një shifër veçanërisht e rëndësishme, duke marrë parasysh se ajo u arrit vetëm dy muaj pas debutimit të saj. Në fakt, sipas një shënimi nga banka e investimeve UBS, është aplikacioni konsumator me rritjen më të shpejtë në histori. Për krahasim, TikTok-ut iu deshën nëntë muaj për të arritur të njëjtin rezultat si ChatBot, ndërsa Instagram-it iu deshën rreth dy vjet e gjysmë.

Bazuar në të gjitha këto të dhëna, besohet gjerësisht në mesin e analistëve dhe ekspertëve të industrisë se ndikimi i ChatGPT në komunitet është i destinuar të jetë më i madh se ai i çdo shërbimi tjetër.

Duhet të theksohet se raporti për numrin e përdoruesve aktivë vjen ashtu siç u njoftua dje ChatGPT Plus, një abonim me pagesë që u mundëson atyre që vendosin të abonohen në të të përfitojnë nga veçori shtesë, si mundësia e përdorimit të chatbot-it gjatë orët e pikut, merrni përgjigje më të shpejta dhe merrni veçori dhe përmirësime të reja.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/03/chatgpt-100-milione-perdorues-aktive-ne-dy-muaj/