Çfarë reagimesh mund të përdoren në Gmail? Tani ka edhe emoji

Tani që Gmail e bën të lehtë çabonimin nga buletinet e padëshiruara me vetëm disa klikime, shërbimi i emailit i Google duket se ka filluar të tërheqë sërish përdorues të rinj. Por a e dini se Gmail ju lejon të përdorni emoji për reagimet ndaj mesazheve të marra nga përdorues të tjerë?

Siç shpjegon një udhëzues i Google, që nga fillimi i tetorit ka qenë e mundur t’u përgjigjeni emaileve me reagime përmes emoji. Ky opsion – raporton Big G – është i disponueshëm për të gjithë përdoruesit si në PC ashtu edhe në telefonat inteligjentë Android, ndërkohë që duhet të mbërrijë në të ardhmen edhe në iOS. Përpara se të thellohemi në këtë veçori, ju kujtojmë se Gmail ka pasur disa probleme javët e fundit, të cilat për fat të mirë janë zgjidhur vetëm nga Google në fillim të dhjetorit.

Në PC, për të shtuar një reagim emoji në Gmail, thjesht duhet të hapni kutinë tuaj të postës elektronike dhe të klikoni mbi mesazhin të cilit dëshironi t’i përgjigjeni. Pasi të bëhet kjo, klikoni në “Shto reagimin emoji”, ikonën e buzëqeshjes në shiritin e formatimit të tekstit. Pasi të klikoni në këtë nënmenu, thjesht zgjidhni një emoji nga lista, e cila do të shfaqet në fund të emailit tuaj në formën e një reagimi.

Sidoqoftë, në Android, futja e një reagimi emoji në Gmail përfshin hapjen e aplikacionit të shërbimit Google dhe, nga këtu, hapjen e mesazhit ndaj të cilit dëshironi të reagoni. Gjithashtu në këtë rast do të jetë e nevojshme të klikoni në “Shto reagimin emoji” dhe të zgjidhni emoticon që do të shfaqet në fund të emailit. E thjeshtë, apo jo?

Në çdo rast, ka raste në të cilat nuk është e mundur të reagosh ndaj emaileve përmes emoji. Për shembull, llogaritë e shkollës ose të kompanisë Google nuk mund t’i qasen kësaj veçorie, ndërsa asnjë profil (duke përfshirë ato private) nuk mund të dërgojë reagime ndaj emaileve që janë pjesë e një liste postare ose mesazheve që u dërgohen 20 ose më shumë marrësve të ndryshëm. Për më tepër, nuk do të mund të “spam” reagimet: në fakt, do të mund të përdorni vetëm 20 prej tyre për çdo mesazh email.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/12/23/cfare-reagimesh-mund-te-perdoren-ne-gmail-tani-ka-edhe-emoji/