Çfarë origjine ka emri WhatsApp? Është më e thjeshtë nga sa mund të mendoni

Ekziston një aplikacion i gjelbër që tani qëndron “përgjithmonë” në ekranet kryesore të telefonave tanë inteligjentë. Po, ai aplikacion ka një ikonë të bardhë të celularit brenda një tullumbace me të njëjtën ngjyrë. Ne i referohemi WhatsApp, një zgjidhje e mesazheve të çastit që ka nevojë për shumë pak prezantim.

Ky aplikacion që ju lejon të komunikoni falas nëpërmjet një lidhjeje interneti është i përhapur në ditët e sotme edhe në Itali, por ekziston një kuriozitet që jo të gjithë mund ta dinë saktësisht për shërbimin e ofruar nga Mark Zuckerberg dhe bashkëpunëtorët e tij. Në fakt, në fakt, për ata që nuk dinë shumë mirë anglisht (ose thjesht nuk e kanë menduar kurrë këtë çështje), origjina e emrit të aplikacionit mund të jetë e paqartë.

Epo, ideja në lidhje me këtë të fundit erdhi në vitin 2009, kur Jan Koum, bashkëthemelues i WhatsApp, arsyetoi saktësisht se si të quhej aplikacioni i mesazheve të çastit, në një periudhë në të cilën tregu i softuerit lidhej me App Store të Apple. filloi të tregojë potencial të shkëlqyer.

Në këtë kontekst, duke menduar për shërbimin e ofruar nga aplikacioni, Koum kishte idenë të ndërthurte shprehjen angleze “What’s up?” (në thelb, “Si jeni?”) me fjalën edhe më banale “App”, në mënyrë që të tregojë menjëherë se i referohet një aplikacioni. Me pak fjalë, origjina e emrit është më e thjeshtë se sa mund të mendohet, por nëse nuk keni menduar kurrë për gjithçka, tani dini pak më mirë për atë aplikacion të gjelbër që zakonisht hapni në jetën e përditshme. Ndërsa ne jemi në të, ju gjithashtu mund të jeni të interesuar të hidhni një sy në rinovimin e fundit të aplikacionit WhatsApp për Windows.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/27/cfare-origjine-ka-emri-whatsapp-eshte-me-e-thjeshte-nga-sa-mund-te-mendoni/