CEO i YouTube jep dorëheqjen, ja kush e zëvendeson

Susan Wojcicki, CEO e YouTube, e cila është pjesë e grupit Alphabet, tha të enjten se do të japë dorëheqjen.

Shefi i produktit Neal Mohan do të drejtojë si SVP dhe kreu i ri i YouTube.

Susan Wojcicki njoftoi largimin e saj për punonjësit e YouTube në një deklaratë.Ajo gjithashtu ka një histori të gjatë me Google. Prindërit e saj zotëronin garazhin nga i cili filloi kompania, dhe ajo u bë punonjësja e tyre e 16-të. Wojcicki iu bashkua YouTube si CEO në 2014.

“Sot, pas gati 25 vitesh këtu, kam vendosur të tërhiqem nga roli im si drejtuese e YouTube dhe të filloj një kapitull të ri të fokusuar në familjen time, shëndetin tim dhe projektet personale për të cilat jam i apasionuar,” tha ajo.

“Kjo do të më lejojë të marr përvojat e ndryshme që kam fituar gjatë viteve për të ofruar këshilla dhe udhëzime për Google dhe portofolin e kompanive të Alphabet,” shkroi.

Wojcicki është një nga liderët më të shquar në sektorin e teknologjisë deri tani të dominuar nga meshkujt.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/17/ceo-i-youtube-jep-doreheqjen-ja-kush-e-zevendeson/