Browser: Safari tani është më popullor se Edge

Sipas të dhënave më të fundit nga Statcounter, i cili monitoron popullaritetin e shfletuesit bazuar në informacionin e mbledhur nga faqet e internetit të shumta, Safari i Apple tani është efektivisht shfletuesi i dytë më i popullarizuar në botë dhe përdoret nga 11.87% e përdoruesve të desktopit.

Shfletuesit: Safari mund Edge
Chrome i Google vazhdon të shkëlqejë me një aksion prej 66.13%, ndërsa Edge i Microsoft është në pozitën e tretë me një aksion prej 11%.

Krahasuar me të dhënat nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar, Safari është rritur më shumë se 2%, ndërsa Edge është vetëm 1%. Chrome ka mbetur pothuajse gjithmonë me të njëjtën përqindje, gjë që tregon qartë se ka shumë pak gjasa të ndikohet nga konkurrenca.

Më poshtë është renditja e plotë e shfletuesve desktop.

Chrome: 66,13%
Safari: 11,87%
Edge: 11%
Firefox: 5,65%
Opera: 3,09%
Internet Explorer: 0,55%

Për sa i përket segmentit celular, skenari është pak a shumë i ngjashëm për sa i përket dy shfletuesve që janë gjithashtu mjeshtër në desktop.

Në fakt, Chrome dhe Safari vazhdojnë të jenë në vendin e parë dhe të dytë dhe përdoren nga rreth 90% e përdoruesve. Pjesa tjetër përdor shfletuesin e pronarit të Samsung, Opera dhe shfletues të tjerë më pak të njohur.

Këtu është renditja e plotë e shfletuesve celularë.

Chrome: 61,96%
Safari: 27%
Internet Samsung: 4,8%
Opera: 1,88%
UC Browser: 1,71%

Megjithatë, duhet të kihet parasysh se raportet nga Statcounter dhe kompanitë e tjera të palëve të treta nuk janë kurrë plotësisht të sakta, prandaj duhet të merret parasysh gjithashtu se skenari i raportuar në fakt mund të ndryshojë pak nga ai real.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/02/browser-safari-tani-eshte-me-popullor-se-edge/