Brain AI: smartfoni i së ardhmes nuk do të ketë nevojë për aplikacione

Brain Technologies është një kompani e themeluar në vitin 2015 me synimin për të krijuar një ndërfaqe inovative të AI. Në Kongresin Botëror të Celularëve, ajo zbuloi smartfonin e saj të ri, Brain.ai, i cili nuk përdor aplikacione, por bazohet në AI gjeneruese për të ofruar një përvojë unike softuerike.

Si funksionon Brain.ai
Brain.ai ka si sistem operativ Android, por nuk ka asnjë aplikacion të instaluar. Nuk ka nevojë as për dyqane aplikacionesh apo një UI tradicional. Në vend të saj, ekziston AI Natyrale, “ndërfaqja e parë gjeneruese e AI në botë”. Kjo ndërfaqe i lejon përdoruesit të shprehin kërkesat e tyre verbalisht dhe të marrin një përgjigje nga një aplikacion ad hoc, i krijuar nga AI në kohë reale.

Prandaj, përdoruesit mund të ndërveprojnë me telefonin inteligjent sikur të ishin duke folur me një person të vërtetë, në vend që të hapnin aplikacione specifike. Qëllimi është që ndërveprimi zanor me telefonin inteligjent të bëhet më i natyrshëm dhe inteligjent.

Çfarë mund të bëjë Brain.ai
Faqja e internetit Brain.ai tregon disa shembuj se çfarë mund të bëjë smartfoni. Mund të rezervojë një Uber, një fluturim, një akomodim në Airbnb dhe shumë më tepër, thjesht duke dëgjuar kërkesat e përdoruesve. Mund të tregojë gjithashtu rezultate të personalizuara të tregtisë elektronike, bazuar në preferencat dhe nevojat e përdoruesve. TechCrunch testoi smartfonin dhe konfirmoi se ndërfaqja është shumë e ndryshme nga ajo e Android ose iOS.

Kompania nuk dha shumë informacion në lidhje me kamerën e Brain.ai, por zbuloi për TechCrunch se ka veçori të integruara të AI. Kur përdoruesit bëjnë një foto, ndërfaqja është në gjendje të përkthejë tekst, të njohë objekte, të interpretojë skena dhe shumë më tepër.

Brain Technologies pretendon se AI natyrale eliminon rrëmujën e ekranit dhe i lejon përdoruesit të fokusohen në atë që duan, jo se si të arrijnë atje. Kompania thotë gjithashtu se AI është në zemër të softuerit të saj dhe se, falë reagimeve të përdoruesve, aftësitë e saj do të vazhdojnë të zgjerohen.

Kufijtë dhe të panjohurat e trurit.ai
Nuk dihet ende se sa funksione ka smartphone dhe cilat janë kërkesat teknike të tij. Dihet vetëm se funksionet e AI kryhen në cloud, kështu që pa një lidhje interneti, Brain.ai nuk funksionon. Për më tepër, kompania nuk ka bërë të ditur çmimin, datën e nisjes dhe tregjet e synuara të Brain.ai. Së fundi, nuk është e qartë nëse ka kërkesë për një smartphone Android pa aplikacione, por Brain.ai është sigurisht një produkt inovativ që kërkon të bashkojë teknologjinë celulare dhe inteligjencën artificiale.

The post Brain AI: smartfoni i së ardhmes nuk do të ketë nevojë për aplikacione appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/01/brain-ai-smartfoni-i-se-ardhmes-nuk-do-te-kete-nevoje-per-aplikacione/